Bent u een bewoner?
Bewoners

Welkom in de buurt

Wat leuk dat u in Wilgenrijk bent komen wonen, en nog leuker dat u het woongebied wilt leren kennen. Wilgenrijk draait om woongeluk en dat gaat verder dan alleen een woongebied en huizen bouwen. Zo wordt er ook gebouwd aan een community in het woongebied en vinden wij het belangrijk dat u zich hier op uw plek voelt.

Op deze pagina leest u alles over Wilgenrijk. Naast dat wij u graag veel vertellen over Wilgenrijk, vinden wij het ook leuk om te weten wie er in het woongebied wonen. Als u uw gegevens achterlaat ontvangt u de Wilgenrijk nieuwsbrief. U bent dan als eerste op de hoogte van werkzaamheden, omleidingen, evenementen en andere belangrijke informatie in en rondom het woongebied.

Op deze pagina vindt u meer informatie over

Evenementen
Werkzaamheden & omleidingen
Openbare ruimte
Beeldkwaliteit
Wilgenrijk TV
Tips voor bewoners
Veelgestelde vragen

Beter een goede buur dan een verre vriend


Een huis is niet langer alleen een plek waar u woont, maar ook een plek waar u leeft en werkt. Daarnaast zoeken vrienden en familie elkaar weer meer thuis op en wordt het contact tussen buren persoonlijker. Dit is ook te merken in het woongebied: buren helpen elkaar, zorgen voor elkaar en zoeken dichter bij huis contacten op. Er ontstaat sociale cohesie in het woongebied. Een goede buur is zeker in deze tijden belangrijker dan een verre vriend. Om de sociale cohesie te verhogen, organiseert en creëert Wilgenrijk samen met bewoners verschillende evenementen en gebeurtenissen, voor jong en oud.. Zoals burendagen, bijeenkomsten, workshops en speurtochten. Benieuwd wat er op de planning staat? Bekijk onze agenda!

Evenementen
Voortgang Buitengoed Bouw3

Werkzaamheden


Wij begrijpen dat de werkzaamheden, alle opleveringen en de daaropvolgende verbouwingen en verhuizingen door nieuwe bewoners, veel drukte met zich meebrengt. Wij doen ons uiterste best alles in goede banen te leiden en zijn zoveel mogelijk aanwezig om hierop toe te zien. Wij vragen hierin uw begrip en verzoeken u om eventuele aangepaste routes met uw leveranciers en overige derde partijen te bespreken, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat het woongebied voor alle bewoners bereikbaar blijft. Door u in te schrijven op de nieuwsbrief, zorgen wij ervoor dat u op de hoogte wordt gehouden betreft werkzaamheden.

Werkzaamheden
Wlgenrijk Woonrede 2021 4

Buurt-overdracht aan gemeente Maassluis


Nadat alle huizen binnen een buurt zijn opgeleverd, wordt het beheer van de openbare buitenruimte overgedragen aan de gemeente Maassluis. Vanaf dat moment is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud van de riolering en de bruggen en ook het loket voor bewoners vragen over bijvoorbeeld huisafval en ondergrondse containers. Het beheer van de straten en het groen blijft in veel gevallen nog een jaar na oplevering bij Wilgenrijk. Dit is ook het moment dat de controle op de kwalitatieve verplichtingen wordt overgedragen aan de Stichting Beheer Beeld Kwaliteit. Voor aanpassingen aan en rondom uw huis kunt u nog steeds terecht bij het kwaliteitsteam.

Als de overdracht heeft plaatsgevonden, informeert Wilgenrijk u hierover. Heeft u iets te melden aan de gemeente Maassluis? Maak dan gebruik van de Fixi app. Fixi is een platform waarbij u als inwoner een melding kunt maken en waar de gemeente een melding kan afhandelen. U kunt de melding doen via de Fixi website of via de

Android Store

Android

IOS

of iOS app.

Openbare ruimte
Over wilgenrijk slider beeld 1

Beeldkwaliteit


U heeft een heerlijk huis in Wilgenrijk. Huiseigenaar zijn betekent ook dat u altijd bezig bent in en rondom uw huis. Wellicht wilt u graag wijzigingen aanbrengen aan uw huis, zoals het (laten) bouwen van een berging, een extra schuur, een overkapping, dakkapel of juist uitbreiden met een aan- en/of bijgebouw. Deze bouwwerken dienen getoetst te worden bij het Kwaliteitsteam.

Omdat we begrijpen dat het lastig kan zijn om te weten wat wel en niet mag, organiseren wij een aantal keer per jaar een dagdeel dat u langs kunt komen met al uw vragen rondom beeldkwaliteit en de gewenste aanpassingen aan uw huis. Dit is het moment om, voordat u uw aanvraag indient, te komen praten met iemand van het kwaliteitsteam of de Stichting Beheer Beeld Kwaliteit over of het ontwerp en de positie van het bouwwerk waar u aan zit te denken zou mogen.

Op de planning:

Dinsdag 11 juni 16:00-18:00 uur
Dinsdag 10 september 16:00-18:00 uur
Dinsdag 10 december 16:00-18:00 uur

Kwaliteitsteam

Wilgenrijk TV


Wilgenrijk TV. Een eigentijds en eigenwijs platform waar u onze presentator, Boris Lange, kunt volgen tijdens zijn avonturen door Wilgenrijk en haar omgeving. Laat u tijdens de afleveringen meenemen door deze prachtige natuur- en waterrijke woonomgeving en leer Wilgenrijk, de ontwerpfilosofie, de buurten, uw (toekomstige) buren en de omgeving kennen en proef een beetje sfeer van het woongeluk! Het is de plek om meer te leren over het woongebied. Zo vertelt Ferdi over het verhaal achter Wilgenrijk, kunt u meer leren over de Schaapskooi, de speciaal ontworpen stijlelementen in het woongebied of vaart u door de watergangen met een ecoloog.

Wilgenrijk TV
Laatste nieuws
Tips voor bewoners
Veelgestelde vragen
Faciliteiten
 • Komt er een school in Wilgenrijk?

  Het is de bedoeling dat er, naast huizen, ook een basisschool in Wilgenrijk komt. De beoogde locatie voor deze school is het gebied direct achter de Woonwinkel van Wilgenrijk. Deze locatie zal aangesloten worden op Spiegeling en ligt nabij de toekomstige tweede entree van Wilgenrijk. De gezamenlijke schoolbesturen in Maassluis beslissen samen met de gemeente Maassluis wat voor een type school dit zal worden. Ondanks dat altijd gekeken wordt naar het totale schoolaanbod in de gemeente, wordt de school in Wilgenrijk nadrukkelijk géén samenvoeging van scholen, maar echt een nieuwe school.


  Om deze reden is er dan ook nog geen informatie beschikbaar over hoe de inschrijving voor deze nieuwe school eruit komt te zien. Zodra er meer informatie beschikbaar is over de school en wanneer deze in gebruik genomen kan worden, zullen wij hierover uiteraard informeren, want een goede school is belangrijk voor een aangenaam woongebied.

 • Welke speelgelegenheden zijn er binnen Wilgenrijk?

  Binnen Wilgenrijk zijn er in de verschillende buurten kleinschalige speeltuinen gemaakt. De speeltuinen verschillen qua speeltoestellen en per leeftijdscategorie. Op bijgevoegd kaartje vindt u alle speeltuinen + bijbehorende leeftijdscategorie. Bij de Schaapskooi (Spiegeling 100) bevindt zich een grote speeltuin met kleine wipwapjes, schommels, een houten trein, voetbaldoeltjes en een grote glijbaan met klimtoestel.

  Bekijk de kaart met alle speelvoorzieningen hier.


 • Wat is er te doen in Maassluis?

  Voor alle informatie over Maassluis verwijzen wij u graag naar Ervaar Maassluis of onze agenda voor aankomende activiteiten.

 • Zijn er kinderopvang en scholen in de omgeving van Wilgenrijk?

  In Maassluis en omgeving zijn er talrijke scholen en kinderopvang te vinden. Zo heeft u bijvoorbeeld keuze uit meer dan 10 basisscholen, twee goed aangeschreven middelbare scholen of keuze uit scholen in de buursteden Naaldwijk, Delft en Rotterdam. Ook zijn er meerdere kinderopvangen in Maassluis.

 • Welke sportvoorzieningen zijn er in de omgeving van Wilgenrijk?

  In de omgeving van Wilgenrijk zijn er verschillende sportverenigingen, zoals korfbal, volleybal, hockey en tennis. Ook vindt u er goede voetbalverenigingen zoals Excelsior Maassluis, M.S.V.’71 en VDL. Maassluis heeft ook een sport- en recreatiebad, Dol-fijn. Daarnaast zijn er talrijke sportscholen in de omgeving. En wist u dat ‘Mahorokan’, de bekendste judoschool van Nederland met veel kampioenen in Maassluis is gevestigd?

 • Zijn er in de omgeving van Wilgenrijk gezellige horeca en leuke winkels te vinden?

  Als u vanaf de entree van Wilgenrijk het kruispunt oversteekt, vindt u de Koningshoek aan de Koningshoek 92. Een onlangs gerenoveerd overdekt winkelcentrum met veel verschillende winkels, zoals supermarkten, drogisterijen, kledingwinkels en eetgelegenheden. Vanaf het woongebied is het 10 minuten fietsen naar het historisch centrum van Maassluis waar u, naast winkels, ook vele leuke terrasjes en restaurants kunt vinden. Ook in Midden-Delfland zijn er prachtige plekken waar u gezellig kunt eten.

 • Mag ik in Wilgenrijk vissen?

  In principe is het verboden te vissen in Wilgenrijk, tenzij dit vanaf de eigen kavel is grenzend aan het water.

 • Waar zijn de dichtstbijzijnde voorzieningen?

  Voor meer informatie over voorzieningen in de omgeving verwijzen wij u graag naar: https://wilgenrijk.nl/de-omgeving/

Maassluise School
 • Wat is de ontwerpfilosofie de ‘Maassluise school’?

  Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de ‘Maassluise School’. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en het landschap in het woongebied. Het geeft kaders voor de huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen en lanen. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. Op deze manier ontstaat er een geliefd woongebied waar iedereen wil wonen.

Veelgestelde vragen
Heeft u nog verdere vragen?