Wonen aan de Weverskade

Aan de bestaande Weverskade is maar zelden een kavel beschikbaar. Wonen in Wilgenrijk aan de oude structuur is heel bijzonder. Er zijn nu maar liefst twee unieke kavels beschikbaar; het ‘puntkavel’ en ‘WK1’, het eerste kavel van Wilgenrijk, ter hoogte van de witte fietsbrug in de buurt van de hoofdentree van Wilgenrijk. Ze liggen ter hoogte van de witte fietsbrug in de buurt van de hoofdentree van Wilgenrijk.

Twee bijzondere kavels door hun vorm, ligging en de verbinding tussen het ‘oude’ en het nieuwe woongebied. Het puntkavel heeft een kaveloppervlakte van 615 m2. WK1 heeft een kaveloppervlakte van 1010m2. U heeft daardoor alle ruimte voor het zelf ontwerpen en bouwen van uw eigen huis en aanleggen van een ruime tuin op het zuidwesten.

Type

Vrij kavel

Eigenschappen

  • Gelegen aan de groene en waterrijke historische Weverskade
  • Verbinding tussen het ‘oude’ en ‘nieuwe’ woongebied
  • Autoluw, uitsluitend bestemmingsverkeer
  • Mogelijkheid tot aanleggen van ruime tuin op het zuidwesten

Prijs

Vanaf € 585.000

Bijzonder kavel aan de historische Weverskade

De oude Weverskade heeft van oudsher een traditionele lintbebouwing met water, riet en boerderijen. De boerenlintweg loopt licht gebogen, hierdoor is er nooit een open einde en altijd een verrassend gezichtspunt. Langs de oude Weverskade refereren de rijen wilgenbomen aan de oude polder. De huizen zijn laag gekapt en een deel grenst aan het water met hier en daar een steiger. Door de aanwezigheid van bijzondere aanbouwen en bijgebouwen, ontstaat er veel variatie in dit gebied. De kleuren en materialen zijn overwegend natuurlijk.

Aan de historische oude Weverskade zijn er nog een paar mooie plekken voor unieke huizen. Zoals ‘WK1’,  het eerste kavel van Wilgenrijk, ter hoogte van de witte fietsbrug in de buurt van de hoofdentree van Wilgenrijk. Een bijzonder kavel door zijn vorm, ligging en de verbinding tussen het ‘oude’ en het nieuwe woongebied. Door het riante oppervlakte heeft u alle ruimte voor het zelf ontwerpen en bouwen van uw eigen huis en aanleggen van een ruime tuin op het zuidwesten.

 

Interesse in het kavel?

Bij interesse kunt u contact opnemen met de Woonwinkel Wilgenrijk. Zij kunnen u meer informatie geven over het wonen in Wilgenrijk, het kavel en het ‘leidraad voor zelfbouw’ in Wilgenrijk.

Contactgegevens Woonwinkel
Weverskade 110, Maassluis
T: 085- 792 82 02
E: woonwinkel@wilgenrijk.nl