Uitzicht een unieke buurt


In Wilgenrijk is elke buurt uniek voor zowel de locatie, de architectuur en het landschap. Voorbeelden te over, Wevershof, Blikveld, Eiland, Kompas, Lichtval en Zomerbries. Als je de mooiste en beste elementen uit die buurten neemt en je projecteert dat op de meest markante plek van Wilgenrijk dan maak je iets speciaals. Zo bijzonder dat iedereen die het ziet, zichzelf er meteen ziet wonen. Dat plan heet Uitzicht. 28 Huizen op een eiland, bijna een dorp of enclave binnen Wilgenrijk. En werkelijk waar, nergens elders te vinden in deze kwaliteit.

De architect en landschapsontwerper, Machiel en Robbert-Jan, leggen in video uit waarom zij Uitzicht uniek vinden en welke elementen ze gebruikt hebben om deze kwaliteit mogelijk te maken.

Bent u helemaal overtuigd leg dan uw keuze meteen vast of kom naar de Woonwinkel in Wilgenrijk. Wij helpen u graag verder.

Een unieke buurt

28 huizen in verschillende types

Aerial shot1 origineel
Het hele eiland
Type 01 House 19 Cam02 Rev01

Volledig omringd door water


  • Meer dan helft inmiddels onder optie
  • 3 vrijstaande huizen met tuinen aan het water
  • 16 twee onder-één-kaphuizen met tuinen aan het water
  • 9 drie onder-één-kaphuizen in korte rijen, gelegen aan het groene binnenerf
  • Volledig omringd door water
  • Meanderende en rustige rondweg voor bestemmingsverkeer
  • Sfeervol, duurzaam en strak design
  • Hoog comfort en luxe
  • Nagenoeg energieneutraal
Omringd door water
Type huizen in Uitzicht
Aanblik
Status In verkoop
Aantal 12 huizen, waarvan 2 met aanbouw
Beschikbaar 8
Type Twéé-onder-een-kap huis
Woonoppervlakte 156 m² of 188 m²
Kaveloppervlakte Vanaf 280 m²
Prijs Vanaf € 840.000
Uitkijk
Status In verkoop
Aantal 6 hoekhuizen en 3 tussenhuizen
Beschikbaar 3
Type Hoekhuis en tussenhuis
Oppervlakte 151 m² of 170 m²
Kaveloppervlakte Vanaf 175 m²
Prijs Vanaf €720.000
Perspectief
Status In verkoop
Aantal 4 huizen
Beschikbaar 1
Type Twéé-onder-een-kap huis
Woonoppervlakte 184 m²
Kaveloppervlakte Vanaf 385 m²
Prijs Vanaf € 975.000
Vergezicht
Status In verkoop
Aantal 3 huizen
Beschikbaar Geen
Type Vrijstaand huis
Woonoppervlakte 225 m²
Kaveloppervlakte vanaf 645 m²
Prijs Vanaf € 1.300.000
type huizen
Blijf op de hoogte
Uitzicht
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de buurt Uitzicht.

Bedankt voor uw interesse. We houden u op de hoogte!

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk de beschikbare huizen

De Makers aan het woord

Lees meer over de inspiratie van de makers van Uitzicht:

Architectuur

Landschap

Gebiedsontwikkeling

De makers

Machiel Hopman over de architectonische elementen binnen Uitzicht


De huizen op Uitzicht hebben een duidelijke ambitie; individueel, maar in samenhang met de andere huizen. Uitzicht is dan ook een verdere uitwerking van die kwaliteit, het gebruik van terugkerende elementen, materialen en details zoals dakkapellen, houten geveldelen, zink en handgevormde gemêleerde grijze bakstenengevels. Herkenbaar, zorgvuldig en met oog voor detail.

Machiel, eigenaar van Converse Architects, is een bekende architect binnen Wilgenrijk en vertelt meer over de architectuur.

Machiel
Converse Architects

Stedenbouwer en landschapsarchitect over zijn inspiratie voor Uitzicht


Uitzicht is geïnspireerd op de traditionele opzet van een historisch Hollands brinkdorp. In de buurt Uitzicht zie je de opzet van een brinkdorp terug. Zo ligt de groene binnenruimte op het hoogste punt en fungeert als een centrale ontmoetingsplaats voor de bewoners en als veilige autovrije speelplek voor de kinderen. Daaromheen staan de huizen als een beschermde kring om de brink. Door dit hoogteverschil ontstaan er verschillende woonsferen.

Robbert-Jan, oprichter van ECHO, is de landschapsarchitect van Wilgenrijk en verteld hier meer over.

Robbert-Jan aan het woord

Ferdi Buijsrogge deelt zijn perspectief over Uitzicht


Een bijzonder eiland, op een hele prominente plek, aan het begin van Wilgenrijk. Dat maakt het éxtra bijzonder: een plek waar andere ontwikkelaars misschien als eerste zouden beginnen. Is er met Uitzicht gewacht om de juiste lading en beeld mee te geven zodra de rest van het gebied verder af is. Zo krijgt Uitzicht het juiste podium.

Ferdi Buijsrogge, directeur van Wilgenrijk en projectontwikkelaar van Uitzicht vertelt meer over de plek.

Ferdi
Ferdi aan het woord
Uitzicht in Wilgenrijk. Een nieuw woongebied tussen Rotterdam en Den haag, gelegen in Maassluis, nabij Maasland en natuurgebied Midden-Delfland

Nagenoeg energieneutraal en klimaatadaptief

Nergens Elders vindt u zo'n ideale woonomgeving. Met zo'n statement mag u verwachten dat aan alles is gedacht: ligging, architectuur, gebruik, enzovoorts. Ook de hoogwaardige duurzaamheid en het milieubewuste karakter horen hierbij. Nieuwbouwhuizen moeten voldoen aan de strenge 'bijna energieneutraal (BENG)' eisen. Voor de huizen op Uitzicht gaan we nog een stap verder, zij zijn bijna volledig energieneutraal (ENG).

Deze huizen verbruiken minimaal energie en halen nieuwe energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon, water en bodem. Dit biedt niet alleen een gevoel van onafhankelijkheid, maar ook gemoedsrust voor nu en in de toekomst.

Daarnaast krijgt ook het eiland zelf een hoge mate van klimaatadaptatie. Hemelwater wordt moeiteloos geïnfiltreerd in de grond dankzij het groene en minimaal verharde binnenplein. Door het doordachte ontwerp met gelaagdheid, greppels, wadi's en de aanplant van volwassen groen ontstaan natuurlijke afwateringssystemen die richting de watergangen leiden.

Nagenoeg energieneutraal
Web uitzicht uitkijk hoekhuis26 avond tuin

Verkoopproces


De eerst succesvolle ronde toebedelingen heeft in december plaatsgevonden. Meer dan de helft van de huizen is nu onder optie. Bekijk in de huizenzoeker welke huizen binnen Uitzicht nog beschikbaar zijn.

Voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek kunt u langs komen in onze woonwinkel. Hier kunt u meer informatie krijgen over Uitzicht en al uw vragen stellen. De woonwinkel bevindt zich in het gebied, en na uw bezoek aan de woonwinkel kunt u een rondje lopen om zelf te ervaren hoe het is om hier te wonen.

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor uw droomhuis kunt u via uw webaccount uw voorkeur voor uw droomhuis en financiële gegevens aan ons doorgeven. Zodra deze bij ons binnen zijn gekomen nemen wij contact met u op voor het doornemen van uw gegevens en het plannen van een afspraak.

Zodra alle contracten gereed zijn zal Wilgenrijk u uitnodigen om te komen tekenen.

Verkoopproces
Woonwinkel

Contact met de Woonwinkel


Een huis kopen is een van de grootste gebeurtenissen in uw leven. Daarom ontmoeten, informeren en adviseren wij u graag persoonlijk. Heeft u vragen over de buurt Uitzicht? Neemt u dan contact op met Woonwinkel van Wilgenrijk.

U kunt ook langskomen in de Woonwinkel. Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur. U kunt ook een afspraak met de Woonwinkel inplannen via onderstaande knop.

Contact

Disclaimer

Wilgenrijk heeft de teksten, beelden en andere impressies met veel zorg samengesteld om u een goed beeld te geven hoe Uitzicht eruit kan gaan zien. Echter, kunnen aanpassingen gedaan worden op de site en in het uiteindelijke eindresultaat van de buurt. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan alle verstrekte informatie.


Impressies door Met Studio

Disclaimer
Nieuws
Agenda
Heeft u vragen over Uitzicht? Neem contact op met Wilgenrijk.