Uitzicht vogelperspectief overzicht v1

Huizenaanbod in Uitzicht


  • 3 vrijstaande huizen met tuinen aan het water
  • 16 twee onder-één-kaphuizen met tuinen aan het water
  • 9 drie onder-één-kaphuizen in korte rijen, gelegen aan het groene binnenerf
  • Volledig omringd door water
  • Meanderende en rustige rondweg voor bestemmingsverkeer
  • Sfeervol, duurzaam en strak design
  • Hoog comfort en luxe
  • Nagenoeg energieneutraal
Huizenaanbod
Type huizen in Uitzicht
Aanblik
Status Gepland
Type Twéé-onder-een-kap huis
Woonoppervlakte 156 m² of 188 m²
Prijs vanaf € 840.000
Uitkijk
Status Gepland
Type Hoekhuis en tussenhuis
Oppervlakte 151 m² of 170 m²
Prijs vanaf €720.000
Perspectief
Status Gepland
Type Twéé-onder-een-kap huis
Woonoppervlakte 184 m²
Prijs vanaf € 975.000
Vergezicht
Status Gepland
Type Vrijstaand huis
Woonoppervlakte 225 m²
Prijs vanaf € 1.300.000
type huizen
type huizen

De inspiratie


Uitzicht is geïnspireerd op de traditionele opzet van een historisch Hollands brinkdorp. Een nederzettingsvorm waarbij dorpen vroeger op een zandrug waren gebouwd om droge voeten te houden. Hierdoor kwam het dorpscentrum hoger te liggen dan de omgeving en ontstond er gelaagdheid in het dorp.

In de buurt Uitzicht zie je de opzet van een brinkdorp terug. Zo ligt de groene binnenruimte van Uitzicht op het hoogste punt en fungeert het als een centrale ontmoetingsplaats voor de bewoners en als veilige autovrije speelplek voor de kinderen. Daaromheen staan de huizen als een beschermde kring om de brink.

Door het hoogteverschil op het eiland, ontstaan er twee woonsferen. De drie-onder-één-kaphuizen op het verhoogd binnengebied met gemeenschappelijk hof en de lagergelegen buitenrand met twee-onder-één-kaphuizen en vrijstaande huizen. Als omlijsting van het verhoogde binnengebied zijn er keermuren langs de achtertuinen gevormd, zoals de vroegere muren langs het belangrijkste gebouw in een brinkdorp.

"

Uitzicht is een eiland, een beschermde omgeving met één centrale toegang in de vorm van een brug. De straat is openbaar en tegelijk kom je er alleen maar als je er ook daadwerkelijk moet zijn. Door de stedenbouw en architectuur wordt dit privé gevoel versterkt. Door het gebrek aan doorgaand verkeer is het hele eiland de ideale speelplek en wordt het informele karakter nog verder benadrukt. 28 families, niet meer, hebben zo meteen bewust gekozen om hier te wonen, het eiland hen eigen te maken.

"

Ferdi Buijsrogge

Architectuur canvas


Met namen als Perspectief, Uitkijk, Aanblik en Vergezicht hebben de huizen een duidelijke ambitie. Individueel maar in samenhang met de andere huizen. Converse Architects heeft in Wilgenrijk al meerdere keren bewezen dat het combineren van traditionele materialen met een moderne detaillering leidt tot bijzondere huizen. Je herkent hun huizen meteen. Uitzicht is dan ook een verdere uitwerking van die kwaliteit, het gebruik van terugkerende elementen, materialen en details zoals dakkapellen, houten geveldelen, daken met matte zinklook en handgevormde gemêleerde grijze bakstenengevels. Herkenbaar, zorgvuldig en met oog voor detail en uitvoering is Converse Architects betrokken tot het moment dat u de sleutel van de aannemer ontvangt.

Een nieuw woongebied tussen Rotterdam en Den haag, gelegen in Maassluis, nabij Maasland en natuurgebied Midden-Delfland

Aanblik


Het woord "aanblik" belichaamt perfect de essentie van prachtige architectuur. De aanblik van een dergelijk huis is als een kunstwerk dat de horizon siert. De harmonie tussen symmetrie, verfijnde details en zorgvuldig gekozen materialen creëert een visueel meesterwerk dat de omgeving verrijkt. De gracieuze verticale lijnen en de zorgvuldig ontworpen gevel vormen een uitnodigende uitdrukking van vakmanschap en esthetiek. De aanblik van dit type huis weerspiegelt een diep begrip van de ruimte, lichtval en de natuurlijke omgeving, wat samenkomt om een omgeving te creëren die zowel functioneel als inspirerend is. Het is een eerbetoon aan de verfijnde smaak van degenen die de waarde van een prachtige architectonische aanblik waarderen.

Twee-onder-één-kaphuizen

Uitkijk


Midden op het verhoogde, weelderig groene binnenplein van Uitzicht, prijken drie rijen met prachtige drie-onder-één-kaphuizen. Deze architectonische juweeltjes dienen als een eerbetoon aan het traditionele centrale gebouw, vaak een kerk, in een middeleeuws brinkdorp. Vanaf dit verhoogde binnenplein strekt zich een betoverend uitzicht uit over de omliggende buurten van dit woongebied, wat de naam 'Uitkijk' perfect verklaart.

Drie-onder-één-kaphuizen

Perspectief


Het woord "Perspectief" vangt op treffende wijze de essentie van prachtige architectuur. Deze naam belooft niet alleen een huis, maar ook een visie, een unieke manier van kijken naar de wereld. De architectuur van deze woningen omarmt dit concept met haar doordachte ontwerp en aandacht voor detail. Elke hoek, elke lijn, elk raamlijst een nieuw gezichtspunt, een nieuwe manier om de ruimte te ervaren. Hierdoor ontstaat een gevoel van diepte en dimensie, waardoor het huis meer wordt dan alleen een structuur, maar eerder een levendig kunstwerk dat constant verandert met de stand van de zon en de schaduwen die worden geworpen. Het woord "Perspectief" is de belichaming van het idee dat mooie architectuur niet alleen een ruimte creëert, maar ook een unieke manier van kijken naar de wereld om ons heen.

Twee-onder-één-kaphuizen

Vergezicht


Het woord "Vergezicht" omvat op sublieme wijze de essentie van prachtige architectuur. Een vergezicht belooft een onbelemmerd uitzicht op de omgeving, een panoramisch schouwspel dat de zintuigen prikkelt en de verbeelding aanspoort. Dit huis belichaamt deze belofte met een ontwerp dat op doordachte wijze het omringende landschap omhelst. Elk venster lijkt een schilderijlijst, waarachter de natuur haar pracht en praal tentoonspreidt. De ruimte wordt een canvas waarop het spel van licht en schaduw de architectuur tot leven wekt. Het woord "Vergezicht" vangt op meesterlijke wijze het idee dat prachtige architectuur niet alleen een fysieke ruimte creëert, maar ook een emotionele en visuele ervaring biedt die het landschap omtovert tot een levend kunstwerk.

Vrijstaandehuizen
Geef nu via uw account de voorkeur door voor uw favoriete huis in Uitzicht

Nagenoeg energieneutraal en klimaatadaptief


Nergens Elders vindt u zo'n ideale woonomgeving. Met zo'n statement mag u verwachten dat aan alles is gedacht: ligging, architectuur, gebruik, enzovoorts. Ook de hoogwaardige duurzaamheid en het milieubewuste karakter horen hierbij. Nieuwbouwhuizen moeten voldoen aan de strenge 'bijna energieneutraal (BENG)' eisen. Voor de huizen in Uitzicht gaan we nog een stap verder, zij zijn bijna volledig energieneutraal (ENG).

Deze huizen verbruiken minimaal energie en halen nieuwe energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon, water en bodem. Dit biedt niet alleen een gevoel van onafhankelijkheid, maar ook gemoedsrust voor nu en in de toekomst.

Daarnaast krijgt ook het eiland zelf een hoge mate van klimaatadaptatie. Hemelwater wordt moeiteloos geïnfiltreerd in de grond dankzij het groene en minimaal verharde binnenplein. Door het doordachte ontwerp met gelaagdheid, greppels, wadi's en de aanplant van volwassen groen ontstaan natuurlijke afwateringssystemen die richting de watergangen leiden.

Verkoopproces

Verkoopproces


Vanaf donderdag 30 november 16.00 uur kunt u via uw webaccount uw voorkeuren op bouwnummer(s) doorgeven. Als u zich vóór maandag 11 december 09.00 uur inschrijft valt u binnen de toebedelingsronde in de week van 12 december 2023.

Als het bouwnummer van uw voorkeur aan u wordt toegewezen, ontvangt u na 12 december van de Woonwinkel een uitnodiging om een reserveringsovereenkomst te tekenen. Vanaf dan bent u de enige familie op dat bouwnummer en kunt u beginnen met de voorbereidingen van uw aankoop. Zodra alle contracten gereed zijn zal Wilgenrijk u uitnodigen om te komen tekenen.

Woonwinkel

Contact met de Woonwinkel


Een huis kopen is een van de grootste gebeurtenissen in uw leven. Daarom ontmoeten, informeren en adviseren wij u graag persoonlijk. Heeft u vragen over de buurt Uitzicht? Neemt u dan contact op met Woonwinkel van Wilgenrijk.

U kunt ook langskomen in de Woonwinkel. Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 17.00 uur. U kunt ook een afspraak met de Woonwinkel inplannen via onderstaande knop.

Contact

Disclaimer


Wilgenrijk heeft de teksten, beelden en andere impressies met veel zorg samengesteld om u een goed beeld te geven hoe Uitzicht eruit kan gaan zien. Echter, kunnen aanpassingen gedaan worden op de site en in het uiteindelijke eindresultaat van de buurt. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan alle verstrekte informatie ten behoeve van de startverkoop op 30 november 2023.
Impressies door Met Studio

Nieuws
Agenda
Heeft u vragen over de buurt Uitzicht?