Burgemeester & Wethouders Maassluis bezoeken Wilgenrijk

Dinsdagmiddag 20 maart bracht het College van Burgemeester en Wethouders van Maassluis een bezoek aan woongebied Wilgenrijk. Het team van de gebiedsontwikkelaar ontving het College in de Woonwinkel aan de Weverskade om hen zo vlak voor de verkiezingen nog even bij te praten.

Naast gesproken, werd er vooral gewandeld en rondgekeken. Al vrij snel vertrok de groep voor een bezoek aan het gebied. Want de kracht van het woongebied laat zich buiten het beste zien. Het College bezocht enkele reeds opgeleverde buurten, maar kreeg ook een goede doorkijk naar de ruime variatie in huizen en prijzen die in de nabije toekomst in het gebied komen. Hierdoor komt er voor een brede groep mensen de mogelijkheid in een hoogwaardig omgeving als Wilgenrijk te wonen. Het meest in het oog springt het water en het groene Hollandse landschap dat vroegtijdig wordt aangelegd. Tijdens de rondleiding stond men ook stil bij de recreatieve inrichting van de groene Parkwal, de speelmogelijkheden en de voorzieningen die een gebied prettig maken om in te leven.

De wandeling werd afgesloten bij de Schaapskooi, waar het College toevallig een bevalling van een lammetje konden meemaken. De Schaapskooi is een centrale plek waar (toekomstige) bewoners elkaar kunnen ontmoeten, diverse activiteiten kunnen plaatsvinden en waar kinderen veilig kunnen spelen en in contact kunnen komen met de natuur.

Met de voeten letterlijk in de klei, werden ook nog even de laatste succeswensen uitgesproken voor de verkiezingen van morgen. Wilgenrijk hoopt opnieuw een periode van goede samenwerking met de gemeente aan te gaan. In Wilgenrijk gaat dat om woongeluk in een gebied waar alles klopt. De komende jaren ontwikkelt het gebied met een zeer gevarieerd huizenaanbod in diverse segmenten. Maar het ontging deze middag niemand: ook nu al is het een prettige plek om te verblijven en is de onderscheidende sfeer en kwaliteit voelbaar!