Kom gezellig schaatsen op de Wilgenrijk ijsbaan!

Ja, we kunnen schaatsen op de Wilgenrijk ijsbaan! Maar veiligheid voor alles. Lees daarom de onderstaande 4 schaatstips en ga goed voorbereid de ijsbaan op!

1. Ga nooit alleen schaatsen
Ga minimaal met z’n tweeën schaatsen en het liefst met een klein groepje. En laat ook het thuisfront weten waar en met wie je gaat schaatsen.

2. Ben goed op de hoogte van het ijs
De kwaliteit van natuurijs verschilt per plas, sloot of ijsbaan. Als je de locatie waar je gaat schaatsen niet kent, informeer dan eerst of het veilig genoeg is er te gaan schaatsen. De ijsbaan in Wilgenrijk is goedgekeurd door de ijsmeesters. De ijsbaan is maar 20 cm diep, maar blijf wel goed opletten. Natte voeten halen kan nog steeds.

3. Kleed je warm aan
De gevoelstemperatuur is momenteel -15. Gebruik daarom goede winddichte (ski)kleding, een muts, handschoenen en een sjaal. Smeer wat vaseline op je gezicht en lippen om uitdroging en pijn te voorkomen. Let goed op elkaars huidskleur en lippen: stop bij een grauwe/witte huidskleur en blauwe lippen met schaatsen!

4. Zorg dat je voor het donker thuis bent
In het donker schaatsen is erg gevaarlijk. Je kunt de conditie van het ijs niet goed zien en beoordelen. Hierdoor kun je situaties niet goed inschatten en is de kans op ongelukken groot. Zorg daarom dat je stopt met schaatsen zodra de schermer inzet.

Let op: het betreden van de Wilgenrijk ijsbaan is gratis en op eigen risico. Wilgenrijk is niet verantwoordelijk voor glijpartijen op de ijsbaan en voor schade aan persoonlijke eigendommen.