Parkwal

Door de ontwikkeling van deze groen parkwal biedt Wilgenrijk straks recreatie en wonen in rust. Zo kun je er straks wandelen, sporten of een boek lezen op een bankje vanaf een van de mooie uitkijkpunten. De kinderen kunnen er vrijelijk rondrennen, spelen en bij sneeuw in de winter bijvoorbeeld een hele gave sleebaan maken. En dit alles volledig in de zon, want de groene parkwal ligt pal op het Zuiden! Naast deze gebruiksfunctie moet de wal natuurlijk ook dienen als afscherming van het geluid van het verkeer op de Rijksweg.

De aannemer is gestart met de opbouw van de parkwal. Als voorbereiding was het noodzakelijk om een meetsysteem te maken waarin de zettingen die rondom de geluidswal ontstaan inzichtelijk te maken en te monitoren. Dit meetsysteem is in werking, hiervoor heeft de aannemer onder de parkwal buizen in de grond aangebracht. Op dit moment is de eerste meter al aangebracht. Vanuit verschillende plekken wordt er gedoseerd grond geleverd waarmee de geluidswal wordt gevormd.

Op- en afrit Rijksweg A20
Om te voorkomen dat er grootschalig grond- en zandtransport door Maassluis en aan de Weverskade plaatsvindt, is er een tijdelijke op- en afrit gemaakt. Op deze manier wordt overlast zo veel mogelijk beperkt.

Meer lezen over de parkwal? https://wilgenrijk.nl/nieuws/groene-parkwal-voor-recreatie-en-wonen-in-rust/