In juli 2021 ging Parksingel onder grote interesse in verkoop en was deze buurt na het sluiten van de inschrijfperiode direct uitverkocht. Op 25 maart 2022 was de eerste bouwmijlpaal een feit en sloeg ontwikkelaar en bouwer Thunnissen de eerste paal voor de 52 huizen en 33 appartementen in de buurt Parksingel, gelegen aan de groene en recreatieve parkwal van het woongebied van Wilgenrijk.

Vibro heipalen

Voor deze huizen is gekozen voor zogeheten "Vibro heipalen". Bij dit systeem wordt eerst een stalen buis op diepte geslagen. Vervolgens wordt er een wapeningskorf in het bovenste deel gehangen en de buis volgestort met betonspecie. Tijdens dit storten wordt de buis trillend omhooggetrokken, zodat het beton goed kan verdichten en een goede aansluiting ontstaat tussen de paal en de omliggende grond.

De boringen voor de warmtebronnen zijn in de winter doorgegaan en reeds afgerond. Het slaan van de palen zal enkele weken in beslag nemen, daarna wordt er gestart met het verder uitgraven van de bouwputten en het realiseren van de funderingen. Dan worden de contouren echt zichtbaar. Benieuwd naar het gehele bouwproces van bouwer Thunnissen? Lees er hieronder meer over:

Buurt Parksingel


De buurt Parksingel kenmerkt zich door de prachtige ligging en een diversiteit aan woonsferen: wonen aan de statige laan Verreweg, de singel, de recreatieve Parkwal en een intiem groen hof. Deze buurt bestaat uit 85 koop- en huurhuizen in een gevarieerd aanbod van drie-en-vierlaagse hofhuizen, riante herenhuizen, twee-onder-één-kaphuizen en verschillende soorten appartementen.

Nieuwe buurt in verkoop: Parkweide

In de zomer van 2022 komt er een soortgelijke buurt in verkoop, genaamd Parkweide. Geïnteresseerden kunnen deze buurt al bekijken via de buurtpagina van Parkweide en zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Zodra er meer informatie beschikbaar is over de huizen, de buurt en het start verkoop moment ontvangen deze mensen een nieuwsbrief.

Nieuwsgierig naar wonen in Wilgenrijk?

Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de Woonwinkel Wilgenrijk aan de Weverskade 110. U kunt hier terecht voor een kop koffie, meer informatie over het woongebied en het huidige huizenaanbod. U kunt ook een wandeling maken door het woongebied en zelf het woongeluk ervaren. De Woonwinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.0uur.

Nieuwsoverzicht