Het grauwe weer kon de feeststemming niet drukken afgelopen donderdag, 3 september 2020. Ontwikkelaar en bouwer Thunnissen sloeg de eerste paal voor de 22 twee-onder-één-kaphuizen en 9 herenhuizen in de buurt Rietkraag, in woongebied Wilgenrijk. De verkoop van de huizen langs het water en de laan Verreweg ging begin dit jaar onder flinke belangstelling van start en verliep voorspoedig. Momenteel zijn de laatste huizen beschikbaar

Vibro heipalen


Voor deze huizen is gekozen voor zogeheten Vibro heipalen. Bij dit systeem wordt eerst een stalen buis op diepte geslagen. Vervolgens wordt er een wapeningskorf in het bovenste deel gehangen en de buis volgestort met betonspecie. Tijdens dit storten wordt de buis trillend omhoog getrokken, zodat het beton goed kan verdichten en een goede aansluiting ontstaat tussen de paal en de omliggende grond.


De boringen voor de warmtebronnen zijn in de zomervakantie doorgegaan en reeds afgerond. Het slaan van de palen zal enkele weken in beslag nemen, daarna wordt er gestart met het verder uitgraven van de bouwputten en het realiseren van de funderingen.

Buurt Rietkraag


Rietkraag is een uniek eiland binnen Wilgenrijk. Een groene en waterrijke buurt met een ontspannen sfeer. De buurt wordt omsloten door water aan drie zijden en Verreweg als statige brede laan aan de vierde zijde. Elk huis is net even anders in uitstraling. Dit komt door de toepassing van verschillende architectonische elementen. De combinatie van rijk gedetailleerd metselwerk (banden, lateien en sierstenen), maar ook verschillende dakvormen, tuitgevels, erkers en gevel- en raamverdeling maken van Rietkraag een karakteristieke buurt die toch duidelijk een eenheid vormt.

Wilgenrijk Rietkraag Automation
Rietkraag Impressie7
Rietkraag Impressie5

Contact met de Woonwinkel


U bent van harte welkom in de Woonwinkel van Wilgenrijk aan de Weverskade 110 te Maassluis. U kunt hier terecht voor meer informatie over het woongebied en het huidige huizenaanbod onder het genot van een kop koffie. De Woonwinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur – 17.00 uur. U kunt ook een afspraak inplannen met de Woonwinkel

Nieuwsoverzicht