Eengezinshuizen huren in Buitengoed


Statige lanen, vrijstaande- en korte rijhuizen, luxe en kleinschalige appartementengebouwen, het groene park en een buurtvijver. Dit kenmerkt Buitengoed en geeft de open buurt een ontspannen en dorpse sfeer. Buitengoed heeft een ongekende woonvariatie met in totaal circa 200 huizen. Zowel koop als huur. Aan de kronkelende lanen Ritseling, Doorkijk, Onderling en Twijg liggen verspreid door de buurt 43 eengezinshuizen die te huur worden aangeboden (vrije sector) door MVGM Wonen.

Volgens de huidige prognose zijn de eerste huurhuizen in Buitengoed in de tweede helft van 2021 klaar. De huizen worden gefaseerd opgeleverd. Het is de bedoeling dat huurders direct intrekken als de huizen klaar zijn, daarom start de verhuur van de huizen ongeveer 4 tot 6 maanden voor de oplevering. In het voorjaar van 2021 verwachten we te starten met de verhuur van de eerste 12 huurhuizen.

De huizen hebben een fraaie uitstraling. Oranje en antraciet dakpannen worden afgewisseld en de daken verspringen. Ook de gevels zijn heel divers. Zo heeft het ene huis een erker in de keuken, het andere een fraaie luifel of een frans balkon op de eerste verdieping. De tuinen liggen op het noordwesten, het zuiden en het zuidoosten.

Kenmerken huurhuizen

 • Woonoppervlakte circa 122 m²

 • Lichte woonkamer met een schuifpui naar de tuin

 • Ter plaatse van de erfgrens, tussen de tuinen, wordt een metalen hek geplaatst, inclusief hedera beplanting

 • Aparte berging in de achtertuin

 • Standaard 3 slaapkamers

 • Badkamer en toilet zijn voorzien van hoogwaardige kwaliteit tegelwerk en sanitair van Villeroy & Boch

 • Inclusief luxe Bruynzeel keuken, met witte frontdeuren, een zwart composiet aanrecht en Siemens apparatuur (vaatwasser, combimagnetron, koelkast, inductiekookplaat en afzuigkap


Huurcriteria


Om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurhuis in Buitengoed geldt een inkomenseis: De huurprijs * 4 dient minimaal uw bruto-inkomen inclusief vakantiegeld te zijn. Bijvoorbeeld: Als de huur € 1200,- euro bedraagt moet het bruto-inkomen, inclusief vakantiegeld, € 4.800, - euro zijn. Huurt u samen, dan wordt het tweede inkomen voor 50% meegerekend.

Zodra de verhuur start, kunt u zich online inschrijven tot het moment dat de inschrijvingstermijn sluit. Na het sluiten van de inschrijving worden de huizen middels loting toegewezen. Om deel te nemen aan de loting dient u de volgende documenten aan te leveren:

 • Paspoort of ID-kaart
 • Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)
 • Werkgeversverklaring
 • UWV-verklaring
 • Verhuurders/hypotheekverklaring

Indien u een koophuis heeft verkocht, dient u de koopakte plus een hypotheekoverzicht te overhandigen. De minimale huurperiode is 12 maanden. Na 12 maanden kunt u als huurder eenzijdig opzeggen.

Wilt u huren?


Wilt u ook in de buurt Buitengoed huren? Dan kunt u via MVGM wonen zich inschrijven voor een huurhuis. Wij adviseren u om de documenten, die u moet aanleveren om in aanmerking te komen voor een huurhuis, tijdig te verzamelen.

Huurhuis al onder optie?


Staat uw droomhuis al onder optie? Geen zorgen, u kunt nog in aanmerking komen voor een huis. Via MVGM Wonen kunt u zich inschrijven. Ook kunt rechtstreeks contact opnemen met het MVGM nieuwbouwteam op telefoonnummer 088-432 40 80.

Op de hoogte blijven van andere huurhuizen in Wilgenrijk?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief huurhuizen in Wilgenrijk via onderstaande knop.

Nieuwsoverzicht