Zondagochtend 10:00 uur, 16 graden. De zon schijnt, terwijl lichte bewolking op schilderachtige wijze het hemelgewelf siert. Nederland heeft de hele week in het teken gestaan van de Nationale Sportweek en vandaag is het de beurt aan de Wilgenrijkse bewoners om te bewegen. Middels een intensieve bootcamp, onder professionele leiding van de personal trainers van The Bootcamp Club worden zij als buren uitgedaagd samen sterker en fitter te worden.

Alle deelnemers verzamelen!

Vol frisse moed verzamelen tientallen deelnemers zich bij de schaapskooi midden in het nog zomergroene woonlandschap. Onder de aanwezigen bevinden zich bewoners, jong en oud, en sportievelingen uit het Wilgenrijk team en de instructeurs. Sommige bewoners hebben de smaak al helemaal te pakken en arriveren al hardlopend, anderen pakken het wat rustiger aan op de zondagochtend en warmen de gezichtspieren op in gesprek met een buur. Het is een gezelligheid van jewelste: kinderen schaterlachen tijdens het spelen rondom de schaapskooi, bekende buren treffen elkaar opnieuw en pakken het gesprek op waar het gebleven is en nieuwe buren uit de aankomende buurt Kompas maken op een onbevangen wijze kennis met hun nieuwe medebewoners.

Klaar voor de start …

Voordat de bootcamp van start gaat, wordt eerst een goede basis gelegd in de vorm van een smakelijk burenontbijt verzorgd door de professionele koks van Smaak & Meer. Vanuit de foodtruck, een vrolijk opgemaakte, omgebouwde Citroën camper, worden onder andere vers bereide broodjes geserveerd en wordt koffie, thee en sap geschonken. Nadat een goede bodem is gelegd, verzamelt iedereen zich om de spieren te gaan losmaken voor het echte werk.

… Af!

Enthousiast en gemotiveerd wordt begonnen met het opwarmen van de spieren. Armen zwieren, benen zwiepen, nek, rug en schouders worden losgemaakt. “Dat kan sneller… nog iets sneller… even op je allersnelst!”, roept de trainer aanmoedigend, terwijl ledematen versneld alle kanten uit gaan. “We gaan springen, schreeuwen en sprinten!”. Met lachende gezichten wordt tot actie overgegaan, het credo “bootcamp!” uitgeschreeuwd en zonder weerhouden gesprongen, waarna iedereen ongeremd een sprintje op en neer trekt. Één ding is duidelijk: er wordt met z’n allen voor de volle honderd procent voor gegaan. En dat is gedurende de gehele bootcamp zichtbaar en voelbaar. Van bokjespringen en samenwerken in andere groepsoefeningen, tot planken, onder elkaar doorkruipen en estafettes, het gemeenschapsgevoel leeft onder de aanwezigen.

Bewegen In Wilgenrijk Met Buren Bootcamp5
Bewegen In Wilgenrijk Met Buren Bootcamp4
Bewegen In Wilgenrijk Met Buren Bootcamp3
Bewegen In Wilgenrijk Met Buren Bootcamp2
Samen Nederland inspireren om meer te bewegen

De bootcamp is georganiseerd in het teken van de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF dat onderdeel is van de Europese week van de Sport. Het doel is om door middel van demonstraties, clinics, toernooien en andere sportieve initiatieven, bewegen te promoten. In 2016 namen ruim één miljoen Nederlanders deel aan een van de 9.000 georganiseerde sportactiviteiten.

Buiten leven en gezond leven belangrijk onderdeel van woongeluk

Bewegen maakt fit en fit zijn draagt bij aan een gezond en gelukkig leven. Wilgenrijk deelt in deze mening: de aanleg van de openbare ruimtes in het woongebied biedt bewoners en bezoekers de mogelijkheid om te bewegen en de omgeving nodigt uit voor een wandeling of fietstocht in de frisse buitenlucht. Om dit gedachtengoed levend te houden in het woongebied, zal Wilgenrijk in de toekomst bewegingsactiviteiten zoals de bootcamp blijven organiseren.

Nieuwsoverzicht