Zaterdag 23 september was het weer Burendag en dat betekent dat door heel Nederland buren bij elkaar zijn gekomen om deze dag samen te vieren. In Wilgenrijk is dit jaar in het teken van Burendag een borrel georganiseerd, waarop door buren van jong tot oud genoten is van het zonnige nazomerse weekendweer en het samenzijn onder een ongedwongen sfeer.

Borrelen Voor Burendag2
Borrelen Voor Burendag3
Borrelen Voor Burendag4
Borrelen Voor Burendag5
Borrelen Voor Burendag6
Borrelen Voor Burendag7
Borrelen Voor Burendag8
Borrelen Voor Burendag9
Een sprankelende namiddag bij de schaapskooi

Het is de vierde zaterdag van september, rond een uur of vier uur in de middag. Het woongebied wordt verlicht door een prettig warm nazomers zonnetje, het is goed vertoeven tijdens de net aangebroken herfst. De schaapjes staan in de wei rondom de schaapskooi en een ferme stretchtent behangen met bolvormige lampions staat volledig aangekleed met bartafels en zitjes klaar voor een gezellige burenborrel.

Al pratend arriveren de buren bij de feestelijk aangeklede schaapskooi waar de muziek reeds aanstaat. Onder hen bewoners van Wevershof en de Tweede Weverskade en toekomstige bewoners van de buurten Eiland en Kompas. Het aantal buren is gegroeid en het gemeenschapsgevoel bloeit. Terwijl er genoten wordt van een drankje staan naast de tent een zestal BigGreenEgg houtskoolbarbecues in een foodtruck klaar om te stomen. In de houten buitenkeuken worden hapjes als kaas klaargemaakt en de drankenbar is gevuld met verschillende dranken, van sap en bier tot water en wijn. Ook dit maal heeft Smaak & Meer er weer een waar culinair festijn van weten te maken met verschillende smaakvolle lekkernijen.

De kinderen onder het gezelschap begeven zich al snel naar de speciaal voor hun aangekleed gedeelte, waar volop gespeeld kan worden met levensgrote Legoblokken die later op de dag allerlei vormen aannemen, zoals die van een huis en vrachtwagen. Aan de rand van het gedeelte staat een in het oog springende ronde tuintafel bedekt met een roze tafelzeil met witte stippen. Op het zeil een collectie van flesjes, doosjes en kwastjes: de meiden van Blush by Debby zijn aanwezig om de kinderen te voorzien van levensechte grime. Binnen een mum van tijd worden allerlei creaties gemaakt, van bloemen tot vlinders en een Pikachu die haast niet van echt te onderscheiden zijn.

Er wordt genoten op de borrel. Van het eten en drinken, het mooie nazomerweer en bovenal van elkaars gezelschap. Kinderen spelen lachend en naar hartenlust. Het is een mooi gezicht om buren in harmonie met elkaar te zien.

Gezelligheid kent geen tijd

Aan alle plezier komt een eind: om half zeven, weliswaar een half uurtje na de “officiele” tijd, worden dan toch de laatste drankjes uit de bar geschonken. Als de laatste noten in de muziek zijn gespeeld, is er een einde gekomen aan de festiviteit. Met z’n allen kan er teruggekeken worden op een zeer gezellige en geslaagde borrel. De namiddag is in ieder geval voorbij gevlogen!

Activiteiten Burendag aanzet tot traditie in Wilgenrijk

De borrel is het tweede evenement omtrent Burendag dat Wilgenrijk georganiseerd heeft om buren in contact en dichter bij elkaar te brengen. Naar aanleiding van gezamenlijke belevingen als de Burendag hopen wij bewoners te inspireren tot het organiseren van bijeenkomsten met elkaar. Laten we van de Burendag een traditie maken die in stand gehouden wordt om samen als buren eenieders en elkaars woongeluk te vergroten.

Nieuwsoverzicht