Op 14, 15 en 16 augustus genoten ruim 130 kinderen van het timmeren en bouwen in Bouwdorp Wilgenrijk. Binnen het thema boerderij maakten de kleine timmermannen en timmervrouwen de mooiste boerderijen, tractors, windmolens, koeienstallen en hooibergen.

Op de eerste dag vormden de kinderen groepjes van vier tot zes kinderen. Elk groepje kreeg vier pallets om de basis van hun bouwwerk te maken. Daarna konden ze bij de ‘houthandel’ extra hout en spijkers halen om hun bouwwerken vorm te geven. Al het extra materiaal zoals hout, spijkers en hamers werd genoteerd per groepje, zodat de organisatie toe kon zien op efficiënte bouw.

Terwijl de kinderen genoten van een welverdiend ijsje in het gras, liep de jury op dag drie een ronde langs de bouwwerken. De keuze was niet makkelijk, want de creaties waren één voor één prachtig en de juryleden kwamen bijna ogen te kort om alle details goed te kunnen beoordelen. Gelukkig kwamen ze er uit en reikten zij de prijzen uit voor het mooiste en origineelste bouwwerk en de beste timmerman en timmervrouw!

Jeukende handen

Ook aan de ouders was het enthousiasme te merken. Sommige ouders konden zichzelf nog maar net in houden om de hamers en spijkers te laten liggen. “Het is voor de kinderen het leukste en leerzaamste als zij zelf de bouwwerken maken. Dat levert aan het einde ook de meeste voldoening op” aldus mede-organisator Guus Paalvast van Jopa-events.

Bouwdorp Wilgenrijk2018 02
Bouwdorp Wilgenrijk2018 06
Bouwdorp Wilgenrijk2018 03
Bouwdorp Wilgenrijk2018 05
Bouwdorp Wilgenrijk2018 07
Bouwdorp Wilgenrijk2018 08
Bouwdorp Wilgenrijk2018 10
Bouwdorp Wilgenrijk2018 09
Bouwdorp Wilgenrijk2018 11
Bouwdorp Wilgenrijk2018 12
Bouwdorp Wilgenrijk2018 13
Bouwdorp Wilgenrijk2018 04
Bouwdorp Wilgenrijk

Vorig jaar ging Bouwdorp-West niet door omdat de hoofdsponsor moest afhaken. Gebiedsontwikkelaar Wilgenrijk vond het een mooi initiatief en bood aan het evenement in 2018 over te nemen onder de naam Bouwdorp Wilgenrijk. De gebiedsontwikkelaar stimuleert kinderen om lekker buiten te spelen, zichzelf te ontwikkelen door educatieve bezigheden en veel samen te doen. Bouwdorp Wilgenrijk sluit daar mooi bij aan. Leuk nieuws: door het grote succes komt het evenement volgend jaar zomer opnieuw naar Wilgenrijk! Ouders kunnen hun interesse voor het Bouwdorp Wilgenrijk 2019 alvast aangegeven op Facebook.

Voor wie?

Bouwdorp Wilgenrijk is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het bouwdorp heeft een symbolische entreeprijs van 1,- euro per bezoeker, per dag. Daarvoor krijgen de kinderen ook een drankje en een snoepje. I.v.m. de aanschaf van materiaal en de catering, vragen wij u vriendelijk uw kind van te voren in te schrijven voor Bouwdorp Wilgenrijk. Voor de veiligheid is het verplicht om dichte en stevige schoenen te dragen!

Nieuwsoverzicht