Daar sta je dan. Voor de deur van je nieuwe huis. Je stapt naar binnen en kijkt om je heen. Elke ruimte schreeuwt om creativiteit en een efficiënte indeling. Je hebt wel wat interieur ideeën, maar waar begin je? En waar moet je op letten bij het inrichten van een nieuw huis? Conceptstore La Fabrique deelt graag tips over hoe jij je huis kunt omtoveren in een magische plek.

Wilgenrijk Interieur La Fabriek Joyce huisfotografie 2

“Voordat je aan de slag gaat, is het goed om na te denken hoe jouw gezinssituatie de komende 10 jaar eruit gaat zien. Heb je kinderen of ga je met pensioen? Met hoeveel personen woon je samen? Wat vinden zij belangrijk in het interieur? Kijk daarna naar de lichtinval in huis. Dit heeft invloed op het lichtplan, de kleuren en de meubels die je al hebt of nog gaat uitkiezen.”

Mix & match!

“Durf te combineren. Een item komt veel sterker over als het iets afwijkt. Het interieur wordt daardoor spannender. Zet een kastje van je oma neer of die bijzondere vaas van je moeder. Dit maakt een interieur uniek en persoonlijk. Ook kleur geeft een persoonlijke touch. Komt er veel licht in huis? Dan kun je voor de muren zwaardere tinten kiezen. Let goed op bij het kiezen van een tint. Een kleur is altijd één á twee tinten donkerder op de muur dan op de kleurstaal!”


Wilgenrijk Interieur La Fabriek Joyce huisfotografie 7

Licht: het ondergeschoven kindje

“Het lichtplan. Een belangrijk onderdeel om je huis sfeer te geven. Er zijn drie soorten verlichting: de basis-, sfeer, - en functionele verlichting. Vergeet je één van de drie? Dan is de verlichting in huis uit balans. Bekijk voordat je je huis inricht welke functie elke ruimte heeft, waar er altijd licht moet zijn en waar je een gezellig hoekje wilt creëren.”

Interieurtrends 2021

“Sommige interieurtrends zijn blijvertjes. Zoals de industriële trend met zwart stalen deuren, stoere accenten en de visgraadvloer. Daarnaast duiken trends met lichte kleuren op. Beige, terra en zachte ronde accenten. Deze trend zet zich nu door dit voorjaar. Dit komt doordat we ons huis gezellig, comfortabel en aangenaam willen maken door warme en zachte kleuren.”

Wilgenrijk Interieur La Fabriek Joyce huisfotografie 3

Wonen en werken op 1 plek

“En vergeet een goede thuiswerkplek niet! Voldoende daglicht en een goed bureau zijn essentieel. Kies een plek waar je het fijnst zit; in de drukte van het gezin of rustig in een andere kamer. Zorg in ieder geval dat je aan het einde van de dag je werk kunt afsluiten en lekker thuis kunt zijn.”

Interieuradvies van La Fabrique

Heb je interesse in interieuradvies van La Fabrique voor jouw eigen inrichting? Neem dan contact met hen op via de website.

Nieuwsoverzicht