Op 4 maart 2015 is de eerste paal geslagen van zeven huizen op het erf van Wevershof. Dit speciale moment betekent een feestelijke start van de bouw van de eerste buurt in woongebied Wilgenrijk. Naar verwachting worden deze huizen, een vrijstaand huis, twee hoekhuizen, twee middenhuizen en een twee-onder-een-kaphuis, in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd.

Vol trots sloegen de eerste kopers, samen met wethouder Keijzer van Maassluis, de eerste paal van hun nieuwe woning. Dit vond plaats in aanwezigheid van verschillende gasten, waaronder de ontwerpers van het hof en een aantal nieuwe buren aan de Weverskade. “Er is met bijzonder veel aandacht hard gewerkt om nieuw wonen prachtig in te passen in het bestaande pittoreske lint. Het is mooi om te zien hoe blij mensen van onze visie op wonen worden”, aldus Ferdi Buijsrogge, directeur bij Wilgenrijk. Na het slaan van deze eerste paal was er ruimte om het erf te verkennen, met de toekomstige buren te kletsen en meer informatie te ontvangen over wat er allemaal nog komt in het nieuwe woongebied.

Intiem boerenerf

Wevershof ligt op een van de meest markante plekken in Wilgenrijk, met een eigen toegang direct vanaf de pittoreske Weverskade in Maassluis. Het is een onder architectuur ontworpen kleinschalig boerenerf met een speelse opzet van op boerderijen geïnspireerde huizen.

Woonwinkel aan het oude lint

Een nieuw huis betekent voor veel mensen een bijzondere fase in hun leven. Voor toekomstige bewoners en geïnteresseerden is het daarom heel belangrijk om een centrale ontmoetingsplaats te hebben waar men terecht kan voor informatie over het woongebied, maar ook om samen te werken aan individuele woondromen. In het voorjaar opent Wilgenrijk, aan de Weverskade 110, daarom officieel de deuren van haar Woonwinkel.

Planning bouw

De huizen van Wevershof worden gebouwd door Van Leent Bouwbedrijf en worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd. Deze eerste buurt wordt nog dit voorjaar gevolgd door de start verkoop van de tweede fase in Wilgenrijk, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt.

Nieuwsoverzicht