Afgelopen dinsdag, 8 oktober 2019, vierden de toekomstige bewoners van Wilgenrijk, samen met Wethouder Sjoerd Kuiper, ontwikkelaar Amvest en alle andere betrokkenen, de start van de tweede fase van de bouwwerkzaamheden in de buurt Buitengoed.

Als officieel moment werden er met grote hamers vier palen in de grond geslagen en ontpopte confetti in de bekende kleuren groen en geel van aannemer Dura Vermeer. Kopers bezochten ook het bouwterrein waar hun toekomstige huizen komen te staan. De verkoop van de buurt ging begin dit jaar onder flinke belangstelling van start en verliep voorspoedig. Eerder dit jaar startte in dezelfde buurt de bouw van 18 huizen en een kleinschalig appartementengebouw.

De Maassluise Wethouder Sjoerd Kuiper sprak alle aanwezigen feestelijk toe:

“Wilgenrijk is een belangrijk en groot woongebied en voegt echt iets toe in Maassluis. Door de bouw in kleine gebieden ontstaat er al gauw een sociale cohesie: mensen kennen elkaar snel. De buurt wordt daardoor gezelliger, veiliger en socialer. Het maakt het leuk om in zo’n buurt te wonen.”
3 ML Feestelijke handeling Wilgenrijk Dura Amvest DSA2751
7 ML Feestelijke handeling Wilgenrijk Dura Amvest DSA2778
2019 10 1e paal Buitengoed 7
2019 10 1e paal Buitengoed 18 1024x683
2019 10 1e paal Buitengoed 27 1024x683
2019 10 1e paal Buitengoed 30 1024x683

Buitengoed: groen en waterrijke open buurt met dorpse sfeer

Buitengoed is een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer. De buurt is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam; brede lanen, speelse vijvers, groene oevers, een ontspannen park. Straten die slingeren, kleine binnenhoven, een fijne leefomgeving. Buitengoed heeft een ongekende woonvariatie met circa 200 huizen die sterk in type en uitvoering variëren en bevat zowel koop- als huurhuizen en kleinschalige appartementengebouwen. De buurt gaat gefaseerd in verkoop en verhuur.

Nieuwsgierig naar wonen in Wilgenrijk?

U bent van harte welkom in de Woonwinkel van Wilgenrijk aan de Weverskade 110. U kunt hier terecht voor meer informatie over het woongebied en het huidige huizenaanbod onder het genot van een kop koffie. De Woonwinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 uur – 17.00 uur.

Voor uitgebreide informatie over het actuele aanbod van huizen en de toekomstige ontwikkelingen kunt u kijken op wilgenrijk.nl/huizen.

Nieuwsoverzicht