Op 16 december 2015, precies 5 jaar geleden, is één van de meest markante buurten in Wilgenrijk opgeleverd: Wevershof. Dit moment hebben wij niet zomaar voorbij laten gaan. Wilgenrijk heeft de bewoners van Wevershof een mooi aandenken gegeven. Een originele pentekening gemaakt door kunstenares Femke van der Zee. Zij heeft van elk huis op Wevershof een prachtige pentekening gemaakt. De kunstwerken werden op een schildersezel gepresenteerd en op deze manier overhandigd door Caroliene van Wilgenrijk. De kunstwerken werden met groot enthousiasme ontvangen!

Bewoner over wonen in Wevershof


“Wonen in het hof is fijn. Wevershof is kleinschalig en heeft een gemoedelijke sfeer. Wij horen bij Wilgenrijk, maar wij hebben onze eigen opgang. In de winter zien we elkaar iets minder, maar in de zomer gaan we BBQ'en en borrelen, of maken een wandelingetje. José maakt traditiegetrouw elk jaar een heerlijke appeltaart van de appels uit de appelboom die hier is geplant. En dan gaan we met elkaar in de voortuin zitten en eten we lekker appeltaart. Wonen in het hof, daar hebben we nooit een dag spijt van! Het is echt uitgepakt zoals de architect het bedoeld heeft!”

Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 3
Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 2
Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 1
Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 4
Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 5
Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 7
Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 6
Wilgenrijk Wevershof vijf jaar jubileum 8

Over Wevershof


Deze unieke plek heeft een eigen toegang direct vanaf de pittoreske Weverskade. Dit kleinschalige boerenerf is onder architectuur ontworpen met een speelse opzet van op boerderijen geïnspireerde huizen. Aan het erf bevinden zich zeven huizen. Een vrijstaand huis, vier-onder-één-kaphuis en een twee-onder­-één­-kaphuis. De materialen zijn klassiek Hollands, net als op een oud boerenerf: baksteen, hout, grind en riet. De kleuren zijn rustig en natuurlijk. Door de authentieke bestrating met gebakken klinkers en grind, de lage intieme straatverlichting, de gevarieerde oriëntatie van de huizen op het erf, oogt Wevershof intiem en sfeervol. Een prachtige plek om te wonen.

Wij wensen de bewoners van Wevershof nog vele jaren woongeluk toe!

Wilt u meer weten over Wevershof of wilt u weten welke huizen in Wilgenrijk beschikbaar zijn? Kijk dan op www.wilgenrijk.nl/huizen of neem contact op met de Woonwinkel van Wilgenrijk via telefoonnummer 085-79 28 202 of mail naar woonwinkel@wilgenrijk.nl.

Nieuwsoverzicht