Feestelijke aftrap Kunst & Atelierroute 2018

Op vrijdag 16 maart vond de feestelijke aftrap van de Kunst- en Atelierroute 2018 plaats in de Woonwinkel van Wilgenrijk. Het thema van dit jaar is “Ja, Kunst!”

Traditiegetrouw werden de poster en de folder van de route voor 2018 op deze avond gepresenteerd. Dit jaar hadden Frans en Judith Vonk, kunstenaars van de Stichting Maassluise Kunstenaars, de eer om de poster en de folder te ontwerpen. De nieuwe voorzitter van de SMK, David van den Houwen, overhandigde het eerste exemplaar van de poster en de folder aan John Klinkenberg, projectleider gebiedsontwikkeling bij Wilgenrijk. De uitreiking vond plaats in het bijzijn van o.a. de kunstenaars, het bestuur van de SMK, wethouder Arnold Keijzer en de pers.

Programma Kunst- en Atelierroute 2018
De Kunst- en Atelierroute 2018 vindt dit jaar plaats op 14 en 15 april 2018.
U kunt dat weekend verschillende kunstwerken bekijken in ateliers, winkels, horecagelegenheden, Museum Maassluis, het Luxor Theater en de molen De Hoop. Als u de route wandelend of met de fiets volgt, kunt u meteen het leuke historische centrum van Maassluis bekijken.

Zowel op zaterdag als op zondag zijn de ateliers en andere locaties geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de Kunst- en Atelierroute 2018 verwijzen we u graag door naar de website van de Stichting Maassluise Kunstenaars.

Kunst in Wilgenrijk
Wilgenrijk voelt zich verbonden met initiatieven waarin creativiteit in verscheidene uitdrukkingen centraal staat. Zij draagt de Stichting Maassluise Kunstenaars dan ook een warm hart toe.

Hoogwaardige beeldkwaliteit, ontwerp in landschap en architectuur en speciaal ontworpen elementen in de buitenruimte zijn onderwerpen die het woongebied Wilgenrijk onderscheidend maken. Wilgenrijk heeft een aantal jaar geleden een eigen ontwerpfilosofie ‘Maassluise School’ ontworpen. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. Deze ontwerpfilosofie is ontstaan vanuit een zoektocht van 35 (landschaps-) architecten en stedenbouwers naar de betekenis van echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen. Het is geïnspireerd op de kwaliteit en beleving van de huidige lintbebouwing op de Weverskade in Maassluis. Wilgenrijk meandert, voegt zich naar de natuur. Een harmonische eenheid met een duidelijke Hollandse signatuur.