In de Moestuin van Maatwerk Autisme is de lente inmiddels stiekem al begonnen. De meeste bedden zijn klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. En de komende tijd gaan veel zaden de grond in. De tuinman neemt u graag mee!

"We gaan dit seizoen weer een grote keuze aan groenten opkweken. Wekelijks zijn de mediënten in de weer met potjes, aarde, schoffels en harken. De eerste spinazie is al gezaaid, terwijl er van de laatste spinazie van vorig seizoen nog geoogst zou kunnen worden. Dat was een zeer koudebestendig ras dat zelfs de winterse week van een paar weken geleden heeft overleefd! Ook staan er nog pastinaken van vorig seizoen in de grond. Maar die hebben nog wat tijd nodig om wat dikker te worden.'

"Binnen hebben we al het één en ander voorgezaaid. De rode pepers, wat paprika, rode kolen, knolselderij en zelfs een beetje koolrabi. En verder volgen binnenkort nog bietjes, sla, wortels, vroege aardappels en rode uien. En later in het seizoen nog heel veel andere groenten!"

Pittig herfststorm

"In het najaar hebben we de helft van de wilgen op het terrein geknot. En van die wilgen hebben we houtwalletjes gemaakt. Die houtwalletjes helpen om de wind een beetje uit de moestuinbedden te houden. Dat we zo nu en dan best een beetje last hebben van de wind, bewees afgelopen week maar weer eens. We hadden een tijdje geleden een mooi oogstkarretje gekregen om dit seizoen voor het eerst te kunnen gaan gebruiken. Dat karretje was tijdens de hevige storm de sloot in gewaaid. Inmiddels is het karretje weer gered en staat het veilig en droog in onze kas te wachten tot de grote bakken met oogst weer van het land zullen komen."

Oogst te koop!

"Op dinsdagochtenden zijn we eigenlijk altijd wel aan het werk in de moestuin. En soms ook op andere momenten in de week. Kom gerust een keer kijken in de moestuin. Als er weer geoogst gaat worden, zijn de groenten te koop in onze eigen winkeltje aan de rand van de moestuin. Het is zelfs mogelijk om dan zelf je groente aan te wijzen die je wilt kopen. Verser kan niet. Wees dus welkom!"

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen over de moestuin van Maatwerk Autisme? Neem dan contact op met Maatwerk Autisme via e-mailadres info@maatwerkautisme.nl, telefoonnummer 06-183 55 670 of bekijk hun website www.maatwerkautisme.nl

Nieuwsoverzicht