Op dit moment wonen er zo'n 500 families in het woongebied van Wilgenrijk en daar komen nog zeker 1.000 families bij. Een nieuw woongebied zorgt vaak voor een groei van jonge gezinnen, waardoor de vraag naar voorzieningen, zoals een school en kinderopvang toeneemt. In het woongebied van Wilgenrijk wordt over enkele jaren een nieuwe en bijzondere plek voor een basisschool en kinderopvang gerealiseerd. Op 28 maart 2023 vond de eerste informatieavond hierover plaats in theater Koningshof.

Eigengoed

De nieuwe school en kinderopvang worden gerealiseerd in het gebied gelegen achter de huidige Woonwinkel aan de Weverskade 110. Het gebied krijgt een maatschappelijk karakter en biedt ruimte aan de school, het kinderdagverblijf, sportgelegenheden en kleinschalige kantoren. Daarnaast nodigt het mensen uit om samen te komen voor ontspanning, educatie, werken, sociale contacten en spelen in de inspirerende en ontspannen buitenruimte en met kwaliteit ontworpen gebouwen. Dit nieuwe gebied krijgt de naam Eigengoed en is de sluitsteen voor het woongebied Wilgenrijk.

Intergraal Kind Centrum (IKC)

De nieuwe school en kinderopvang worden een integraal kind centrum (IKC) waar kinderen van 0 t/m 13 jaar gebruik kunnen maken van onderwijs en (buitenschoolse) kinderopvang. De school valt onder het bestuur van de onderwijsorganisatie SIKO, die ook in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis op 14 locaties onderwijs en opvang biedt. SIKO werkt op alle locaties samen met kinderopvangorganisatie KomKids. Ook op de school en kinderopvang in het woongebied van Wilgenrijk zullen zij met elkaar samenwerken. Voor meer informatie over of vragen aan de organisaties adviseren wij u de website van hen te bezoeken via onderstaande buttons:

IKC Vindingrijk

De school en de kinderopvang staan straks op een bijzondere plek met een rijke innovatieve historie; de geboortegrond van het bedrijf Lely en de plek waar het woongebied Wilgenrijk als idee ontstond. Het is een ultieme plek voor kinderen om elkaar te ontmoeten, te groeien, de wereld te ontdekken en uit te vinden wie zij zijn en waar hun talenten liggen. De school en de opvang dragen daarom de bijpassende naam 'Vindingrijk'. De naam werd tijdens de informatieavond met onderstaande video bekend gemaakt.

Contact & inschrijven kinderopvang en/of school

We begrijpen dat de komst van de school en de kinderopvang mogelijk vragen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld; wanneer gaan de school en de kinderopvang open? Hoe gaan de gebouwen eruitzien? Hoeveel kinderen passen er in de school en op de kinderopvang? Welke leermethodieken worden er gebruikt? En wanneer en hoe u uw kind(eren) kunt inschrijven voor de kinderopvang en/of de school. Al deze vragen kunt u stellen aan de directie van het IKC Vindingrijk via e-mailadres directievindingrijk@siko.nl

Nieuwsoverzicht