Donderdag 21 mei is het Stijlboek Maassluise School gepresenteerd. Wethouder Keijzer van de Gemeente Maassluis, nam het eerste exemplaar met trots in ontvangst. “Het stijlboek staat voor mij symbool voor de zorgvuldigheid, waarmee Wilgenrijk wordt ontwikkeld. Dit gebied krijgt een kwaliteit die zijn weerga niet kent.” Op zaterdag 13 juni aanstaande opent het gebied feestelijk haar deuren voor het publiek. Tevens start dan de verkoop van de buurt “Tweede Weverskade”, waar toepassing van de stijl zichtbaar wordt.

Ontwerpfilosofie van Wilgenrijk

Wilgenrijk wordt ingericht op basis van een doordachte ontwerpfilosofie, genaamd de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. Dit zijn kaders voor huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. Geen huis is hetzelfde, terwijl ze toch duidelijk familie zijn. Op deze manier ontstaat er een geliefde woonbuurt, waar iedereen wil wonen.

Het ontstaan

De Maassluise School is ontstaan vanuit een zoektocht van 35 (landschaps-) architecten en stedenbouwers naar de betekenis van wonen vanuit de kernwaarden; echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen. Hierdoor is de kennis, achtergrond en stijl van velen ingezet. Het resultaat is een ruim palet van stijlkenmerken die bewoners, architecten en ontwikkelaars inspireren om zo mooi mogelijk te bouwen.

Vanaf 13 juni beschikbaar

Op zaterdag 13 juni vond de feestelijke opening van de Woonwinkel Wilgenrijk plaats aan de Weverskade 110 te Maassluis. Het stijlboek werd tijdens deze dag ook aan het publiek gepresenteerd. Vanaf heden is het boek te vinden in de Woonwinkel Wilgenrijk.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de Maassluise School.

Nieuwsoverzicht