Stelt u zich eens voor... u heeft uw droomhuis in een prachtige woonomgeving. De perfecte plek voor u en uw gezin. Groene lanen, mooie watergangen, volwassen groen, autoluwe straten, een rustige en gezellige sfeer. Een ideale plek voor kinderen om in op te groeien. Bij Wilgenrijk streven wij naar dit ideaalbeeld. Dit is ook mogelijk, maar we kunnen dit niet alleen. De bewoners van Wilgenrijk spelen hierin een belangrijke rol. Zodra u uw voordeur verlaat, houdt u logischerwijs rekening met uw buurtbewoners. Meestal gaat dat heel goed. Toch ontstaan er soms situaties in het verkeer die gevaarlijk kunnen zijn. Wist u dat er in het gehele woongebied niet harder gereden mag worden dan 30 km per uur? En houdt u zich hieraan?

Wilgenrijk is een 30 km zone

“De reden dat wij naar Wilgenrijk zijn verhuisd, is omdat wij willen dat onze kinderen in een fijne en veilige buurt opgroeien. Een buurt met brede straten en een omgeving met volwassen groen. Ik zag het al helemaal voor me; zoals vroeger met vriendjes en vriendinnetjes ‘schipper mag ik overvaren’ op straat spelen. Doordat er op regelmatige basis te hard wordt gereden, kunnen voor kinderen op straat gevaarlijke situaties ontstaan en zijn zij beperkt tot het spelen in de tuin. Dat is nog steeds leuk, maar je wilt dat jouw kinderen veilig over straat kunnen fietsen en zonder zorgen buiten kunnen spelen. Dit woongebied leent zich daar namelijk uitstekend voor!” vertelt een bewoner van Kompas.

“De reden dat wij naar Wilgenrijk zijn verhuisd, is omdat wij willen dat onze kinderen in een fijne en veilige buurt opgroeien.”


Tot op heden zijn er gelukkig geen ernstige ongelukken gebeurd, maar een ongeluk zit een klein hoekje. Bewoner van Kompas: “Naast dat er bestuurders zijn die te hard door de buurt rijden, is de brug op of afrijden een gevaarlijk punt. Doordat sommige bestuurders op Spiegeling het gevoel hebben dat ze daar 50 km per uur mogen rijden, pakken ze de brug met een behoorlijke vaart. Je rijdt al snel te hard. Als bestuurder probeer je alle zijden van de straat goed te bekijken. Dan zie je net niet dat er een kindje op haar fietsje langsrijdt. Dit gebeurde ook met een buurmeisje. Zij viel met haar fietsje op de brug en net op dat moment kwam er een auto te hard de bocht in vliegen. Het scheelde zo ontzettend weinig! De vader was in alle staten!”

Beter voorkomen dan genezen

In dit soort situaties is het beter om te voorkomen dan genezen. Want niemand moet eraan denken dat er pas actie wordt ondernomen als het te laat is. “Met het buurmeisje had dit voorkomen kunnen worden als de bestuurder zich aan de verkeersregels had gehouden. Dan had de bestuurder de situatie veel beter kunnen overzien. Dat zou iedereen toch wel moeten weten? We kunnen gelukkig altijd bij de Woonwinkel van Wilgenrijk terecht. Samen met hen kijken we naar alle mogelijke oplossingen om de verkeersveiligheid te verbeteren.”

Robbie Rijrustig

Zo is Robbie Rijrustig in het leven geroepen. Robbie Rijrustig is de Wilgenrijk versie van de voor velen bekende Victor Veilig; een fluorescerende pop met een vlag. Robbie Rijrustig moet, met zijn opvallende kleur, ervoor zorgen dat bestuurders eraan herinnerd worden dat er spelende kinderen in de buurt zijn en dat het opletten geblazen is! Dit is tevens een duidelijk signaal dat er in elke buurt in Wilgenrijk, ook in Buitengoed, Blikveld en Eiland, rustig gereden moet worden i.v.m. spelende kinderen.

Bewoner van Kompas: “Ik hoop echt dat door de poppen bestuurders rustiger gaan rijden. Robbie Rijrustig is zeker een goed alternatief! Ik hoop dat eenieder in onze schoenen kan verplaatsen. Het is heel vervelend om bestuurders, die te hard rijden, er steeds op aan te spreken. Als ik dat niet doe dan is de kans aanwezig dat er een kind onder de auto terecht komt. Wonen in Wilgenrijk is fijn. Laten we dan ook samen hier wat voor doen.”

“Wonen in Wilgenrijk is fijn. Laten we dan ook samen hier wat voor doen.”

Meer weten over verkeersveiligheid?

Wilt u meer weten over Robbie Rijrustig of over de verkeersveiligheid binnen Wilgenrijk? Neem dan contact op met de Woonwinkel via telefoonnummer 085-79 28 202 of mail naar woonwinkel@wilgenrijk.nl.

Nieuwsoverzicht