Afgelopen maandag 8 april 2019 vierden de toekomstige bewoners samen met Dura Vermeer en wethouder Kuiper de start van de eerste bouwwerkzaamheden in de buurt Buitengoed. Michel Meijer, bedrijfsleider bij Dura Vermeer Zuid West BV, ontving de toekomstige bewoners op Buitengoed en nam hen in vogelvlucht mee in het proces van de bouw van hun droomhuis. Daarna nam wethouder Kuiper uit Maassluis het stokje over en heette de aanwezigen van harte welkom in Wilgenrijk en de stad Maassluis:

“De gebiedsontwikkeling van Wilgenrijk wordt op een mooie en unieke manier vormgegeven. De sociale cohesie in het woongebied wordt versterkt door de kleinschalige buurten en het verschil in huizenaanbod. Door de vele activiteiten in het gebied en in de buurten ontstaat er een gezellige gemeenschap met elkaar en leer je je buren echt goed kennen.”

Onder applaus van de toekomstige bewoners knipten Michel Meijer en wethouder Kuiper het lintje door en was het bouwterrein officieel geopend. Vervolgens kreeg iedereen de gelegenheid het bouwterrein op te gaan en voor het eerst hun eigen kavels te bezoeken die afgezet waren met lint op de juiste afmetingen. De middag werd afgesloten met een feestelijke borrel met de nieuwe buren.

‘Buitengoed’: groen en waterrijke open buurt met dorpse sfeer

Buitengoed is een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer. De buurt is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam; brede lanen, speelse vijvers, groene oevers en een ontspannen park. Lanen die slingeren, kleine binnenhoven, een fijne leefomgeving. Buitengoed heeft een ongekende woonvariatie met circa 200 huizen die sterk in type en uitvoering variëren en bevat zowel koop- als huurhuizen en kleinschalige appartementengebouwen.

Nieuwsgierig naar wonen in Wilgenrijk?

Geïnteresseerden zijn van harte welkom in de Woonwinkel Wilgenrijk aan de Weverskade 110 in Maassluis. U kunt hier terecht voor een kop koffie, meer informatie over het woongebied en het huidige huizenaanbod of een wandeling door het gebied. De Woonwinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.00 uur. Op www.wilgenrijk.nl is ook uitgebreide informatie te vinden over het actuele aanbod en de toekomstige ontwikkelingen.

Nieuwsoverzicht