Het vinden van het droomhuis is een bijzondere reis. Het zoeken, vinden, kopen en verhuizen naar een nieuw huis brengt mooie momenten met zich mee. Maar het betekent ook het maken van vele beslissingen zoals het verkopen van het huidige huis en keuken-, badkamer- en interieurkeuzes. Het kopen van een nieuw huis is voor iedereen een persoonlijk proces. Voor Mariëlle en Jaap is deze bijzondere reis dit jaar begonnen.

Op slag verliefd!


Toen Mariëlle en Jaap elkaar ontmoetten waren ze op slag verliefd! Ze hoefden er ook niet lang over na te denken en besloten om samen een huis te kopen. Het moest wel genoeg ruimte bieden voor al hun kinderen. Jaap heeft uit zijn vorige relatie een zoon van 14 en een dochter van 10 jaar. Mariëlle heeft uit haar vorige relatie 3 kinderen, twee zoons van 15 en 8 en een dochter van 12 jaar. “In het nieuwe huis moet Iedereen echt een eigen plekje hebben” vertelt Mariëlle.

Wilgenrijk was gewoon de plek


Jaap woont al 20 jaar in Waddinxveen. Net als de omgeving van Wilgenrijk had het gebied rondom Waddinxveen veel landerijen, boerderijen en groen. Jaap: “Een hele hoop landerijen zijn weg. Er is veel industrie voor teruggekomen. In de omgeving van Wilgenrijk zie je dat gelukkig nog wel. Veel tuinders, kwekers en een groene omgeving. De kinderen vinden het geweldig.” Mariëlle is een geboren en getogen Maassluisse. Mariëlle: ”Ik ga hier ook niet weg!” Wilgenrijk is voor Mariëlle daarom ook geen onbekend woongebied. Zij heeft jarenlang in de wijk naast Wilgenrijk gewoond. “Vaak als ik in het weekend lekker door de buurten van Wilgenrijk liep, voelde het gelijk heerlijk rustig en ontspannen” vertelt Mariëlle. Toen Mariëlle en Jaap besloten om samen verder te gaan, zijn ze op zoek gegaan naar het ideale huis voor hen en de kinderen. Ze hebben meerdere opties bekeken in de omgeving van Maassluis. Maar Jaap was, net als op Mariëlle, op slag verliefd geworden op Wilgenrijk. “Vanaf het allereerste moment dat mijn zoon en ik in Wilgenrijk uit de auto stapten, hadden we allebei zoiets van wow! Dit voelt als thuiskomen, dit voelt zo geweldig. Alles viel op z’n plaats. Dit is gewoon dé plek!” Vertelt jaap vol enthousiasme.

Hun droomhuis was snel gevonden


Ook de vader van Mariëlle hielp actief mee in het zoeken naar het ideale huis. Mariëlle en Jaap hadden eerder een huis gezien in de buurt Rietkraag. Een prachtig huis met voldoende ruimte voor iedereen, maar toen haar vader hen het toekomstige huis langs het water op Zomerbries liet zien, vonden ze het allebei heel gaaf! Mariëlle: ”We hebben bewust gekeken naar een huis met voldoende ruimte voor iedereen. Met een aantal kleine aanpassingen past het allemaal goed.” Ook vinden ze de elementen van het huis heel mooi. Jaap: “Die voorgevel, het houtwerk en die punt, dat zijn echte eyecatchers!” Mariëlle vindt het ook heel fijn dat het groen gelijk wordt aangelegd zoals de haag en de bomen.

Optie op het huis op Zomerbries


Enthousiast stuurden Mariëlle en Jaap een mail naar de Woonwinkel van Wilgenrijk dat zij een optie wilden op het huis en dat ze graag op afspraak wilden komen. Al snel kwam Mariëlle erachter dat dit huis ook via Ooms Makelaars werd verkocht. Mariëlle werkt zelf ook voor Ooms Makelaars als financieel adviseur, dus was een afspraak bij haar collega snel gemaakt. “Vanaf dat gesprek ging het hele proces heel snel. De zomeractie liep binnen die week af en we moesten alle opties voor die tijd doorgeven. We hadden graag iets meer tijd willen hebben om er rustig over na te denken, maar die hadden we niet. Was wel een beetje jammer, maar weet je, beslissingen moeten toch gemaakt worden!” Vertelt Mariëlle. Ook het meer en minderwerk moest snel doorgegeven worden. Mariëlle: “Toilet verplaatsen, muren optrekken, die deadlines waren eigenlijk allemaal al voorbij.” Toch snappen Mariëlle en Jaap het proces. De bouwer Plegt-Vos was al in de afrondende fase van alle voorbereidingen en alle (binnen)muren gingen in productie. Zij kwamen in een stroomversnelling van beslissingen en knopen doorhakken. Maar dat is ook wel een rode draad in hun relatie. Mariëlle: ”Dat is waar! We zijn inmiddels al aan het kijken voor meubels en een vloer. Vandaag hoorden we dat mijn huis verkocht is. We hoeven in ieder geval niet lang over dingen na te denken!

Over het contact met de Woonwinkel vertelt Mariëlle: “Het contact met de Woonwinkel gaat eigenlijk heel goed. We zijn er paar keer geweest om de kopersmap op te halen en de getekende koopaktes langs te brengen. Ze reageren snel en ze zijn altijd heel vriendelijk. Ook als je zo langskomt is het altijd heel gezellig!

Bewonersnieuwsbrief Zomerbries

Wilgenrijk en de omgeving


Mariëlle, Jaap en de kinderen kunnen niet wachten tot ze daar eindelijk mogen wonen. Regelmatig wandelen zij even het woongebied in en langs Zomerbries om alle bouwactiviteiten te zien. “Wilgenrijk is heel bijzonder, die entree al! Dat je zo over een brug de buurt in rijdt en al die bebouwde kavels aan de linkerkant ziet staan. Dat geeft je zo’n apart gevoel. Dat is al een beleving op zich! Ook de Schaapskooi is een geweldig plekje. De kinderen vinden het heel leuk om daar te
zijn. We kijken ook uit naar de parkwal, een mooi vooruitzicht!” Vertelt Jaap. Mariëlle en Jaap werken allebei ter hoogte van Gouda. Jaap: “Het is een half uurtje rijden. Als je klaar bent met werken, dan kun alles achter je laten. Je hebt hier alles wat je je maar wensen kunt. Een fantastisch mooie omgeving, ik kan hier heerlijk wielrennen. Het is maar een half uurtje fietsen naar het strand van Hoek van Holland, kwartiertje op de racefiets zelfs! Het is ook heel leuk om door het historische centrum van Maassluis en langs de vlietjes en de haven te wandelen. Daarnaast is het winkelcentrum ‘de Koningshoek’ heel dichtbij!”

Wonen in Wilgenrijk


Op 1 augustus 2021 zal de overdracht van het oude huis van Mariëlle plaatsvinden. Mariëlle: “De oplevering van Zomerbries staat eind juni 2021 gepland, waarschijnlijk al eerder. Het is gaaf om te zien dat de bouw is gestart, er zijn activiteiten! Als we er eenmaal wonen zal het ons rust geven. Wilgenrijk is gewoon thuiskomen.”

Heeft u zelf interesse in een huis op Zomerbries?


Heeft u vragen over dit artikel of wilt u meer weten over Wilgenrijk en Zomerbries? Neem dan contact op met de Woonwinkel van Wilgenrijk via telefoonnummer 085-79 28 202 of mail naar woonwinkel@wilgenrijk.nl.

Nieuwsoverzicht