Uitzicht – Nergens elders. | 14 juni om 18:45 uur de 1e bijeenkomst

“Doordacht voor jou…
12 huizen op een eigen eiland…
Mooiste keuken als standaard…

Schrijven over Uitzicht is continue constateren dat de woorden niet de lading dekken. Waar ik ook aan begin, wat ik ook wil omschrijven, mijn gevoelens over Uitzicht zijn altijd mooier en complexer dan ik vertaald krijg op papier.

Het idee erachter is simpel: de Hollandse terp vormt de basis van het ontwerp. Er is een eiland, goed gelegen op een van de beste plekken in Wilgenrijk. En er zijn twee, met Wilgenrijk zeer bekende, ontwerpers Converse Architects en Plein06, die woongeluk perfect weten te vertalen in tekeningen en uitvoering. Die weten hoe prachtige ideeën ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Wevershof is daar een heel erg geslaagd voorbeeld van. Die unieke combinatie en alle andere bijzondere makers, maakt Uitzicht tot wat het is. En dat maakt het dus ook bijna onmogelijk het te vatten in paar simpele alinea’s.

Ik wil u dan ook via deze weg uitnodigen deze ontwerpers een podium te geven. Zij zullen u meenemen in het ontwerp. Zij zullen u laten zien welke keuzes en afwegingen zij moesten maken en welke ideeën er achter deze keuzes schuilgaan. Zij laten u tevens zien hoe u het nog mooier kunt maken in de toekomst.

En dan nog is niet alles verteld. Het complete verhaal van Uitzicht is niet in één dag of avond te vertellen, daarom is er gekozen om in totaal drie bijeenkomsten te organiseren. Speciaal voor deze eerste avond wordt de Woonwinkel Wilgenrijk omgetoverd tot een mooie podiumzaal. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er tartines van Lukowitz, dus u hoeft thuis niet te koken.

U kunt inlopen vanaf 18:45 uur. Het programma begint om 19:15 uur en loopt tot 20:15 uur. Hierna is er ruimte om verdere inhoudelijke vragen te stellen. De tweede en derde bijeenkomst zullen niet in Wilgenrijk plaatsvinden maar ergens op een locatie die iets te maken heeft met Uitzicht. Zodra de data bekend zijn, hoort u er meer over.

Wees erbij en laat u meenemen op deze bijzondere reis. U kunt zich hier aanmelden.

Met vriendelijke groeten,

Ferdi Buijsrogge

Directeur Gebiedsontwikkeling Wilgenrijk