Vacature: Content- en Social Media Specialist

Over Wilgenrijk
Wilgenrijk is de naam van een uniek nieuw woongebied in Nederland. Wilgenrijk BV is gebiedsontwikkelaar van dit ruim 70 ha grote gebied tussen Rotterdam en Den Haag. Met oog voor hoge kwaliteit in stedenbouw, architectuur en buitenruimte wordt hier een groen-landelijk woonmilieu ontwikkeld waar regionaal de komende jaren veel vraag naar is. Samen met haar partners en een betrokken team gerenommeerde creatieve ontwerpers en adviseurs, ontwikkelt Wilgenrijk BV hier de komende jaren een gebied waarin ruimte is voor circa 1750 woningen. Ruimte, groen, water en comfort zijn kenmerkend. Focus is hierbij niet enkel een waardevol vastgoedproduct, maar de gehele woonbeleving van de toekomstige bewoners. De kernwaarden echt, ontspannen, Hollands en mooi zijn drijfveren voor de ontwikkeling van zowel producten als diensten in het gebied.

Op dit moment werkt een vast en zeer betrokken team van twaalf mensen samen met een hecht expertnetwerk van ongeveer 30 mensen, aan de ontwikkeling van het woongebied. Wilgenrijk BV is naast gebiedsontwikkelaar ook grondeigenaar en op specifieke plekken projectontwikkelaar. Het bedrijf is onderdeel van DGI Europe BV, dat zich richt op new business development, veelal vastgoed gerelateerd.

Wilgenrijk heeft een eigen Woonwinkel aan de Weverskade in Maassluis. Deze Woonwinkel vormt het kloppend hart van de organisatie van Wilgenrijk die de komende 10 tot 12 jaar het gebied zal verkopen.

Ontwikkeling organisatie
In de zomer van 2015 is de eerste woonbuurt in Wilgenrijk succesvol in verkoop gegaan. Ondertussen start nog dit jaar de verkoop van de 6e buurt en wonen er over een paar jaar honderden mensen in Wilgenrijk.

Wilgenrijk is het moedermerk waaronder verschillende partijen actief zijn, met als centrale ontmoetings- en werkplek de Woonwinkel. Het is een plek voor geïnteresseerden, toekomstige bewoners, nieuwe bewoners en huidige omwonenden. Tegelijk zijn hier de Wilgenrijk organisatie en haar partners werkzaam. Directie en management, creatieve teams van ontwerpers, marketing en communicatie, makelaars, bouwers, vertegenwoordiging van overheden en andere disciplines, zullen hun werk hoofdzakelijk verrichten vanuit deze locatie.

Marketing en communicatie: het Wilgenrijk klantreis team
De missie van Wilgenrijk is het bereiken van een zo groot mogelijk woongeluk voor de bewoner van het gebied. Dit bereiken we niet alleen door onderscheidende gebiedsontwikkeling, maar ook het optimaal begeleiden van de klantreis. Deze klantreis staat centraal in alles wat wij doen.

De kracht en waarde van het merk Wilgenrijk is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Onze missie en visie zijn verankerd in het merk en dit werpt zijn vruchten af. Wilgenrijk wordt niet alleen lokaal, maar ook regionaal goed gewaardeerd door haar doelgroep. Daarnaast wordt de ontwikkeling ook in het vakgebied erkend als kwalitatief hoogwaardig, creatief en ambitieus. Wilgenrijk heeft een waardevolle groep aan volgers en potentieel geïnteresseerden.

De fase waarin de ontwikkeling van het woongebied en het merk Wilgenrijk zich bevindt, vraagt om versterking van het vaste team.

Wij zijn voor dit team op zoek naar Content- en Social Mediaspecialist. Je bent verantwoordelijk voor contentcreatie, het beheren en optimaliseren van onze digitale in- en externe communicatiemiddelen zoals de website, de e-mail nieuwsbrief en de inzet van sociale en digitale media. Ook ben je ‘merkbewaker’. Wilgenrijk heeft een eigen merkboek.

Met name de creatie van de allerbeste content vraagt om een frisse, creatieve en kundige nieuwe collega in het marketingteam. Het gaat dan om zowel online als offline content in alle denkbare vormen. Daarnaast zoeken we iemand die ervaren is met beheer en management van Social Media platformen en websites. Of het nu gaat om het schrijven van teksten voor Facebook of Linkedin, het regisseren van video voor de nieuwste digitale brochure of het monitoren en analyseren van statistieken vanuit Google Analytics.

Taken

 • Verantwoordelijk voor de kwaliteit van alle content die onderdeel is van de klantreis;
 • Content management en merkbewaking van Wilgenrijk;
 • Schrijven en redigeren;
 • Beheer en ontwikkeling van onze social media activiteiten zoals Pinterest, Twitter, Instagram, Facebook, Linkedin etc;
 • Opzetten en uitvoeren van (online) campagnes in samenwerking met de Coördinator Campagnes, Evenementen en PR;
 • Afstemmen, sturen en bewaken van content en middelen met collega’s en externe partners/bureaus;
 • Verzorgen van analyse en rapportage over het resultaat van de content en SoMe;
 • Medeverantwoordelijk voor het uitdragen en verder ontwikkelen van de Klantreis van Wilgenrijk.
 • Realiseren in- en externe communicatiemiddelen zoals brochures, presentaties, uitnodigingen, nieuwsberichten, (web)teksten en (-)content, films en fotografie of je hebt daarbij een belangrijke rol. Dat betekent: plannen, regelen, aansturen en vaak zelf doen.
 • Ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten en events.

 

Functieprofiel

 • HBO opleiding bij voorkeur in de richting van Communicatie of Digitale Media.
 • Je kunt je uitstekend inleven in je doelgroep en bent daarin creatief. Je hebt gevoel voor taal en vindt schrijven leuk. Je hebt veel aandacht voor kwaliteit en stijl. Je weet dat details het verschil maken. Je bent daarin ambitieus. Door je kennis, aandacht en ervaring ben je in staat de kwaliteit van content en middelen goed te beoordelen. Je weet wat woongeluk is en je kunt mensen enthousiasmeren.
 • Je moet sterk, leuk en doelgroepgericht kunnen schrijven (storytelling)
 • Kennis van en ervaring met beheer SoMe platforms en web (WordPress);
 • Kennis van en ervaring met data analyse op de SoMe platforms en web (o.a. Google-Analytics)
 • Affiniteit met fotografie is een sterke pré. Het liefst fotografeer je zelf.
 • Adobe pakket kennis/ervaring is een pre (Indesign);
 • Affiniteit met makelaardij/vastgoedsector en gebiedsontwikkeling;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in soortgelijke functie;
 • Woonachtig in regio Rotterdam – Den Haag;
 • 32 uur per week.

 

Wij bieden
Een ondernemende, creatieve en dynamische werkomgeving met een informele en betrokken cultuur, waarin ruimte is voor zowel persoonlijke als professionele groei. De ambitie, positieve energie en goede sfeer in het Wilgenrijk team levert een grote bijdrage aan het succes van het woongebied en het woongeluk van mensen. Dat is erg tastbaar en erg leuk om voor te werken. Daarnaast kun je een marktconform salaris en een prima pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden verwachten.

De vacature kent geen sluitingsdatum en specifieke procedure: zodra er voldoende goede reacties binnen zijn, gaan wij direct gesprekken inplannen met de beste kandidaten. Er zal in ten minste twee ronden kennismaking plaatsvinden. Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.

Contact en sollicitatie
Wij ontvangen graag jouw sollicitatie met een CV en motivatie via werkenbij@wilgenrijk.nl t.a.v. Peer de Rooij (Manager Gebiedsontwikkeling). Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joreilly Chirino (Marketingcoördinator) via werkenbij@wilgenrijk.nl of 088 1228866.
De vacature kent geen sluitingsdatum en specifieke procedure: zodra er voldoende goede reacties binnen zijn, gaan wij direct gesprekken inplannen met de beste kandidaten. Er zal in ten minste twee ronden kennismaking plaatsvinden. Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.