Het Wilgenrijk team is, net als velen in ons land, enorm geraakt door alle tragische gebeurtenissen in Oekraïne, naar aanleiding van de oorlog die het Russische regime daar voert. Alle oorlog is in onze ogen tragisch, maar er is een reden dat het ons in dit geval nog meer aan het hart gaat: een groot deel van onze IT, waaronder de Wilgenrijk website, wordt ontwikkeld door een team dat deels vanuit Rotterdam en deels vanuit Oekraïne werkt. Al vele jaren werken wij, naast onze vaste collega’s, samen met een trouwe groep van externen aan de kwaliteit van Wilgenrijk. Deze mensen voelen als collega’s voor ons. Artyom woont in Kyiv en is de hoofddeveloper van de Wilgenrijk website. Toen de oorlog enkele weken geleden begon, is hij samen met zijn vrouw, Denis, gevlucht. Helaas zijn zij de grens niet op tijd overgekomen en zitten zij nu vast in een hotel in West Oekraïne, waar de dreiging ook met de dag groter wordt. Naast hen zijn er nog meer teamleden die in deze schrijnende situatie terecht zijn gekomen.

Oekraïense families vluchten de grens over naar Roemenië foto van Save the Children JPG

Save the Children

In overleg met hen, die de situatie in Oekraïne dus het beste kennen, vinden wij dat directe financiële hulp aan mensen die in levensgevaar verkeren en geen voedsel of dak boven hun hoofd hebben, nu van grootste waarde is. Daarom is besloten om geld in te zamelen voor ‘Save the Children’, een stichting waar wij vanuit de visie op het woongebied, dichtbij staan. Juist kinderen verdienen het op te groeien in een omgeving met veiligheid, verzorging en een toekomst. Helpt u mee?

Online collectebus

Bij uitzonderlijke rampen zoals de oorlog in Oekraïne, bundelt "Save the Children" haar krachten met tien andere goede doelen onder de vlag van “Giro 555”. Op de website van Giro 555 hebben wij een eigen collectebus aangemaakt waarmee we zoveel mogelijk geld willen ophalen. De volledige opbrengst gaat naar Giro 555 en wordt verdeeld over de aangesloten goede doelen, waaronder dus Save the Children. Via onderstaande knop komt u terecht in de collectebus en kiest u zelf het bedrag dat u doneert. Alle bedragen helpen, hoe klein of groot ook!

Wilgenrijk, haar teamleden en vele bewoners doen hun donatie om steun te geven aan de mensen die het nu zo hard nodig hebben. Deel na donatie de Wilgenrijk collectebus zoveel mogelijk met uw vrienden/kennissen/collega’s, want samen maken we het grootste verschil! Helpt u mee?

Wat doet Giro 555 met het gedoneerde geld.

Wilt u weten wat Giro 555 op dit moment precies met het gedoneerde geld doet? Op de website van Giro 555 zijn er meerdere artikelen te lezen welke acties er opgezet zijn en in welke vorm mensen uit Oekraïne nu gesteund worden. U leest er meer over via: https://giro555.nl/noodhulp-waar-en-hoe/

Dan Stewart van “Save the Children” legt in een korte video uit wat de situatie is aan de Roemeense grens en welke hulp er geboden wordt (Engelstalig):

Nieuwsoverzicht