Wist u dat er in Nederland 100.000 kinderen niet meer thuis kunnen wonen? Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze daar niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt hen onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen van hun ouders. Hun verslaving(en), grote schulden, psychische problemen en onvermogen zorgen voor een negatief klimaat. Hierdoor krijgen kinderen niet de positieve aandacht die ze zo hard nodig hebben. Ze vereenzamen, raken in een sociaal isolement en hun ontwikkeling en toekomst komt in de knel.

Stressvolle situatie voor kinderen door Corona

Door de gevolgen van de coronacrisis, zitten nog veel meer kinderen dan gebruikelijk in een onveilige en stressvolle thuissituatie. Met alle gevolgen van dien. Ze zijn getuigen, of zelfs slachtoffer, van huiselijk geweld en mishandeling. De maatregelen die genomen zijn door de uitbraak van de coronacrisis raken hen extra hard. Daarnaast wordt er weinig geregeld voor kinderen die opgevangen worden in de vrouwen- en daklozenopvang. Hulp is primair gericht op de volwassenen die psychische problemen hebben of verslaaft of gevlucht zijn. Plekken waar een kind zich terug kan trekken, ruimte om te spelen en gewoon, zonder zorgen, kind kan zijn, is vaak niet aanwezig. Stichting “Het Vergeten Kind” zet zich in voor de zichtbaarheid en zorg van deze kinderen.

Wilgenrijk steunt stichting "Het vergeten kind", u ook?

Omdat wij bij Wilgenrijk geloven dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor het creëren van een mooie samenleving waar we respectvol met elkaar omgaan, zet Wilgenrijk zich elk jaar in voor een goed doel. Dit doen wij middels een donatie, aandacht via onze communicatiekanalen en de vraag of u ook wilt bijdragen aan de inzet van het gekozen goede doel. Dit jaar steunt Wilgenrijk de stichting ‘Het vergeten kind’. Wilgenrijk wenst, net als de stichting, dat alle kinderen in Nederland zich gehoord en gezien voelen, op een veilige, liefdevolle en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. Ook u kunt uw bijdrage leveren door donateur te worden of zich in te zetten voor stichting Het vergeten Kind. Meer informatie hierover vindt u op de website van de stichting.

Want hoe mooi zou het zijn; een wereld waar alle kinderen een veilig en liefdevol thuis hebben!

Vragen?

Heeft u vragen over het goede doel stichting Het vergeten kind? Bekijk dan de website van de stichting. Heeft u vragen aan Wilgenrijk over het steunen van goede doelen? Neemt u dan contact op met de Woonwinkel via woonwinkel@wilgenrijk.nl of telefoonnummer 085-792 82 02

Nieuwsoverzicht