(Toekomstige) buurtgenoten,

Wilgenrijk is de afgelopen jaren gegroeid. De eerste buurten zijn gerealiseerd en worden bewoond, het woonlandschap krijgt vorm en kleur en ook de schapen hebben hun intrek in de schaapskooi genomen. Het droombeeld van echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen realiseert nu al concreet Wilgenrijks woongeluk. Samen met bewoners en ontwikkelaars ontstaat een woongebied waar het goed wonen is, waar architectuur en landschap met elkaar in harmonie zijn en waar kwaliteit de boventoon voert.

Aankomend jaar vordert de realisatie van Wilgenrijk en wordt gestart met de verkoop van nieuwe buurten. De bouw van de huizen op het Eiland wordt voltooid en bewoners zullen hier hun intrek in nemen. Ook wordt gestart met de bouw van de prachtige kleine buurt Kompas, waar 16 moderne twee-onder-een-kap huizen gedrapeerd onder een deken van zinken daken verrijzen. De verkoop van nieuwe buurten Uitzicht en Buitengoed start. Aardig wat zaken in het vooruitzicht.

Op een nieuw bewoond Eiland

Dit jaar is begonnen aan de bouw van Eiland, een unieke plek in Wilgenrijk waar het goed wonen is. Eiland kenmerkt zich door zijn afwisseling: een gebogen straat omzoomd met hekken en hagen onder de verlichting van Wilgenrijk lantaarnpalen. Verspringende huizen, garages met een puntdak, veranda’s, pergola en houten bergingen. Nergens is het beeld hetzelfde. De buurt, ontworpen onder architectuur van Mulleners + Mulleners Architecten, voelt aan als een klein dorp omsloten door water waar de overgang tussen water en kavel wordt gevormd door een natuurlijke oever met riet en groen.

Aan de binnenkant van Eiland is de intimiteit van de buurt goed voelbaar: een centrale binnentuin verbindt de drie korte rijen van slechts vier huizen. Hier kan naar hartenlust worden gespeeld en kunnen bewoners elkaar ontmoeten. De veranda’s van de twee hoekhuizen maken de overgang van deze tuin bijzonder. Op de hoek van het eiland wordt een kleinschalige appartementenvilla gerealiseerd, waarin het laatste penthouse met wijds uitzicht beschikbaar zijn. Komend jaar wordt de realisatie van de buurt voltooid en zullen de eerste Eiland-buren hun hun nieuwe thuis op Eiland gaan bewonen.

Geef richting aan het leven

Later dit jaar wordt gestart met de bouw van Kompas. De nieuwste Wilgenrijk buurt geeft richting aan wonen en leven op een klein eiland met een natuurlijk speels en groen landelijke karakter.

Op Kompas verrijzen aankomend jaar 16 unieke twee-onder-een-kap huizen ontworpen onder architectuur van Jager Jansen Architecten. Dankzij stijlvol en natuurlijk kleur- en materiaalgebruik ontstaat een sfeervolle, natuurlijke en comfortabele woonbeleving. De zinken daken die als een deken gedrapeerd over de huizen liggen geven de buurt een modern karakter. Alle huizen liggen aan het water en hebben hun eigen schuren en veranda’s om binnen prachtig met buiten te verbinden. De laatste riante huizen zijn nog beschikbaar. Begin 2019 zullen ook de eerste Kompas-buren hun intrek in hun hun huis nemen.

Nieuwe Wilgenrijk buurten in aantocht

Het komende jaar staat de ontwikkeling van nieuwe buurten Uitzicht en Buitengoed in het vooruitzicht. Twee zeer verschillende buurten met ieder een compleet eigen woonbeleving, die bijdragen aan variëteit in Wilgenrijk met eenzelfde oog voor eenheid en hoge mate van kwaliteit.

Buitengoed

De woonbuurt Buitengoed bestaat uit verschillende kleinere buurten met binnenhoven gelegen aan slingerende dorpse straten in een groen en waterrijk woonlandschap. Buitengoed biedt ruimte voor circa 200 koop- en huurhuizen die geïnspireerd zijn op het groen, het water, de afwisseling en de rijke architectuur van de Rotterdamse wijk Kralingen vertaald naar het heden. Middenin de buurt ontmoeten bewoners elkander en spelen kinderen met elkaar aan de vijver of in het park. Er wordt rustig genoten van de buitenruimte.

Meer informatie over de allernieuwste Wilgenrijk buurten volgt binnenkort, dus houd de website en de Facebookpagina in de gaten.

Samen woongeluk creëren in Wilgenrijk

Samen maken we de sfeer in Wilgenrijk, nu en in de jaren hierna. We kijken er ook komend jaar weer naar uit dit met u verder vorm te geven. Veel plezier, veel woongeluk.

Nieuwsoverzicht