U staat aan de start van een prachtige reis. Het kopen van een kavel om daar samen met een architect een huis op te ontwerpen en vervolgens daadwerkelijk te laten bouwen. Helemaal zoals u dit zelf heeft bedacht.

Woonwensen inventariseren en vertalen naar een huis op maat betekent veel keuzes maken en dit vergt de nodige tijd. Een belangrijk en leidend document in het gehele proces is het zogenaamde kavelpaspoort. Dit paspoort is bedoeld om u informatie te geven over uw kavel en de daarbij behorende regels en zal ook tijdens de uitwerking van de volumestudie een grote rol spelen. Het maken van een volumestudie is bedoeld om uw woonwensen in kaart te brengen en dient als beginpunt van het ontwerpproces.

Tijdens de volume studie zal een ontwerper uw kavelpaspoort verder toelichten en de regels visueel toelichten. Daarop denkt u samen met de ontwerper na over de positionering van het huis, maar ook de grootte van de keuken en het aantal slaapkamers, wenst u een berging of juist een garage. U wordt op weg geholpen om de aanvullende voorwaarden van de kavel te vertalen naar duidelijke kaders. Hiermee wordt uw droomhuis steeds een beetje tastbaarder.

Architectkeuze


U bent vrij om zelf een architect te kiezen voor het ontwerpen en bouwen van uw huis. In Wilgenrijk zijn al een paar huizen van diverse architecten ontworpen. Bekijk de lijst met architecten die wij u kunnen aanbevelen.

Contact met de Woonwinkel

Heeft u vragen over de architecten, het zelfbouwproces of andere onderwerpen? Neemt u dan contact op met de Woonwinkel via telefoonnummer 085-7928202 of e-mailadres woonwinkel@wilgenrijk.nl

Nieuwsoverzicht