Zomerbries is een gezellig, kleinschalig eiland binnen Wilgenrijk. De bouw van deze nieuwe buurt is in oktober van 2020 van gestart gegaan en naar verwachting worden de huizen in het 3e kwartaal van 2021 opgeleverd. Er zijn nog enkele prachtige twee-en-drie-onder-één-kaphuizen beschikbaar. Onze makelaar, Michiel van der Harst, neemt u graag mee door Wilgenrijk en Zomerbries en vertelt u alles over wonen op dit prachtige eiland en woongebied. Daarnaast vertelt architect René Buur van KOW Architecten u meer over hoe een eiland zoals Zomerbries wordt ontworpen.

Zomerbries ligt in Wilgenrijk. Wat is Wilgenrijk en waar ligt het?

Makelaar Michiel van der Harst: “Wilgenrijk ligt in een landelijk woongebied. Vanuit Wilgenrijk bent u zo in Den Haag of Rotterdam. Dat kan met de metro de ‘Hoekse Lijn’, maar ook met de auto in 20 á 30 minuten. De buurten in Wilgenrijk kenmerken zich door de rijke uitstraling en de stijl van de ontwerpfilosofie de ‘Maassluise School.’ Het is een groene woonomgeving. De beplanting wordt ook al geplaatst. Het zijn autoluwe straten. Dat betekent dat kinderen ook hier veilig kunnen spelen. Wilgenrijk legt een groene parkwal aan. Deze parkwal verrijst de komende jaren over een lengte van 1.2 km en is maar liefst 10 meter hoog! Deze groene wal, loopt aan de zijde van de weg stijl omhoog, en aan de kant van het woongebied juist zeer geleidelijk omlaag het gebied in. Dat wordt dé speelplek voor kinderen, maar ook voor volwassenen om te wandelen, sporten of te recreëren. Ook wordt er een boomgaard gerealiseerd, zodat het een mooie fijne groene plek wordt.”

Wat is Zomerbries?

Michiel: “Zomerbries is een nieuw project binnen Wilgenrijk. Het is een kleinschalig eiland met 19 twee-en-drie-onder-één-kaphuizen. Het wordt een groene omgeving, waterrijk, mooie lanen en twee parkeerplaatsen op eigen terrein, kortom een echt kindvriendelijk en leuk eiland om te gaan wonen!” De huizen op Zomerbries hebben een bijzondere architectuur en zijn opvallend stijlvol door het gebruik van echte materialen zoals houten draagconstructies, natuursteen en keramische dakpannen. In combinatie met het lichte metselwerk heeft het eiland een licht en zonnig karakter.

Wat zijn alle kenmerken van Zomerbries?

“U heeft aan twee zijden toegang tot dit eiland. Aan een kant is een autobrug en aan de andere kant een fietsbrug. Dat betekent dat er alleen bestemmingsverkeer is op Zomerbries. De huizen kenmerken zich doordat ze op een eigen eiland staan met water rondom. Iedere tuin grenst ook aan het water. De achtertuinen zijn voorzien van een berging, veranda en een steiger.” Vertelt Michiel.

Zomerbries Impressie 3
058 Plegt Vos 99 Zomerbries 5 D C
Zomerbries Impressie 2
Zomerbries impressie twee onder een kaphuizen 4 14
Zomerbries Impressie 1
Zomerbries impressie twee onder een kaphuizen

Alle kenmerken:

  • Woonoppervlakte 172 m² tot 194 m²
  • Twee-en-drie-onder- één-kaphuizen
  • 2 of 3 ruime slaapkamers op de 1e verdieping
  • 1 of 2 slaapkamers op de 2e verdieping (zolder)
  • Ruime tuin aan het water
  • Duurzaam (waterpomp en zonnepanelen en meer!)
  • Vloerverwarming op de begane grond en 1e verdieping
  • Twee parkeerplaatsen op eigen terrein
  • Prijs vanaf € 586.500,- v.o.n.

Hoe wordt een eiland zoals Zomerbries ontworpen?

Voordat een nieuwe buurt wordt gebouwd zijn er maanden, soms zelfs jaren, vooraf gegaan aan voorbereidingen. Een team architecten spendeert tijden aan een tekentafel. Zij bedenken de plattegronden van de huizen, welke materialen er gebruikt worden en hoe de huizen worden gepositioneerd. René Buur, architect bij KOW Architecten: “Het leuke aan Zomerbries is dat het een eiland is. Als je een eiland maakt, heb je ook de kans om een ensemble te maken van architectuur. Je kunt echt een eigen identiteit creëren op een eiland. Dat is heel leuk en het begint bij stedenbouw. Bij stedenbouw zorg je ervoor dat je een licht en ruimtelijk plan maakt. Toen we de blokken gingen positioneren hebben we heel goed nagedacht over de diagonalen in het plan. Je kijkt altijd tussen de blokken door. Niet in een rechte grid, maar we hebben de huizen als een dambord geplaatst.”

Welke andere unieke kenmerken hebben de huizen op Zomerbries?

”Dan kom je bij de plattegronden van de huizen uit. Deze plattegronden wil je verbinden met buiten. De binnenruimte moet overvloeien naar de buitenruimte. De ramen aan de waterkant zijn daarom enorm groot. Ideaal om de verbinding met uw tuin te maken. Als u naar de voordeur kijkt van zo’n plan, dan gebeurt er net iets meer dan bij andere huizen. Bij de voordeur is mooi staand metselwerk gemaakt, een kleine sokkel om even uw tas op te zetten. Waar zit het lampje? Waar zit het luifeltje? Die elementen kloppen helemaal en dat maakt dit plan sterk. Het hele ensemble begint bij stedenbouw en eindigt eigenlijk bij uw voordeur.” Vertelt René vol enthousiasme.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Wilgenrijk en Zomerbries? Bekijk dan de prachtige beelden van dit eiland en woongebied. Neem gerust contact op met de Woonwinkel van Wilgenrijk via telefoonnummer +31 85 792 82 02 of via woonwinkel@wilgenrijk.nl

Nieuwsoverzicht