Over Wilgenrijk

Echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen in Wilgenrijk. Een nieuw woongebied tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en natuurgebied Midden-Delfland.

Wilgenrijk is schoonheid en kracht van Holland in zijn meest pure vorm. Het gebied is groen, waterrijk en landelijk. Met een rust die zeldzaam is in de Randstad. Lanen, straten en pleintjes gaan aangenaam op in de boomrijke, groene omgeving. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Wie hier woont, kiest voor een kalme, ontspannen manier van leven in een geriefelijke omgeving.

Iedere buurt kent zijn eigen, kleinschalige, intieme sfeer, met aandacht voor kwaliteit en stijl. Het voelt alsof het er al jaren is, door volwassen groen en zorgvuldige keuzes bij de inrichting van buitenruimte.

Kenmerken woongebied

  • Landelijk, groen en waterrijk
  • Knusse eilanden, statige lanen en meanderende lintwegen
  • Vrijstaande, twee-onder-een-kap-, korte rijhuizen en kleinschalige appartementengebouwen
  • Hoogwaardige en stijlvolle visie op architectuur en buitenruimte
  • Grotere kavels dan elders in de regio voor een vergelijkbare prijs
  • Zeer kindvriendelijk en veilig, natuurspelen in eigen gebied
  • Recreatieve parkwal ter afscherming omgevingsgeluid
  • Bijzondere voorzieningen voor hoog comfort en ontspanning
  • Duurzame en waardevaste ontwikkeling

Groene woonomgeving

Wilgenrijk meandert, voegt zich naar de natuur. Een harmonische eenheid met een duidelijke Hollandse signatuur. Het is een groene woonomgeving door: grote aandacht voor inrichting van buitenruimte op een natuurlijke en ecologisch verantwoorde manier; grotere kavels dan elders; een natuurlijke en groene hoofdentree van het gebied; een groene zoom tussen de groene parkwal parkzone en de pittoreske Weverskade.

In Wilgenrijk groeit woongeluk, met aandacht voor kwaliteit en stijl.

 

Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap.

Lees meer over de Maassluise School.

Hoogwaardige elementen in de buitenruimte

Wilgenrijk heeft een unieke visie op alle elementen in de openbare ruimte. Al deze elementen zijn van hoge kwaliteit en passen bij de betreffende zone in het gebied.

Drie sferen

Wilgenrijk kent drie sferen die langzaam in elkaar overgaan: ‘omgeving Weverskade’, ‘eilanden’ en ‘lanen en hoven’.

Veiligheid en voorzieningen

Veiligheid is erg belangrijk in Wilgenrijk. Sociale contacten tussen mensen, comfortabele buitenruimtes en voorzieningen dragen hier aan bij. Wilgenrijk krijgt tevens een centraal plek aan het water voor een aantal kleinschalige voorzieningen zoals overnachting- , eet- en vergadermogelijkheden. Deze plek voegt extra comfort en luxe toe in het gebied.

Wonen in Wilgenrijk?

Het woongebied groeit de komende jaren op gefaseerde wijze. Dit start rond de Weverskade en trekt langzaam het gebied in rond de eilanden, richting de lanen en hoven. Bekijk hier het actuele huizenaanbod of  kom langs in onze Woonwinkel aan de Weverskade 110.

Groene woonomgeving maakt gelukkig