Ontspannen wonen, te midden van water

Eiland in Wilgenrijk is een unieke plek, een klein dorp omsloten door water. Bij binnenkomst over de eigen brug is het duidelijk: hier woont u goed. Fraaie architectuur aan een mooie straat. Alle kavels aan de buitenrand van het eiland liggen aan het water en zijn bijna allemaal anders, de vrijstaande en twee-onder-één-kaphuizen erop ook. De overgang tussen het water en het kavel is een natuurlijke oever met riet en groen.

Aan de binnenkant van Eiland is de intimiteit van de buurt Eiland goed voelbaar. Een centrale binnentuin verbindt de drie korte rijen van slechts vier huizen. De binnentuin is er om in te spelen en te ontmoeten. De veranda’s van de twee hoekhuizen maken de overgang van deze tuin bijzonder. Op de hoek van Eiland ligt de appartementenvilla, fraai ontworpen en kleinschalig.

Eiland kenmerkt zich door zijn afwisseling. Een gebogen straat met verspringende huizen, garages met een puntdak, veranda’s, pergola en houten bergingen. Nergens is het beeld hetzelfde. De straat is omzoomd met hagen en hekken en verlicht door de Wilgenrijk lantaarnpalen. De gevels van de huizen hebben afwisselde kleuren, waardoor de uniekheid nog verder wordt benadrukt. Op speciaal gekozen plaatsen zijn de metselwerkgevels witgeschilderd.Het beeld op het eiland vanuit het omliggende deel van Wilgenrijk heeft ook bijzondere aandacht gekregen. De natuurlijke oevers, de brug en de fraaie detaillering van de achterkanten van de huizen maakt dat ook een passant het eiland ervaart als een mooie, prettige plek.

Kenmerken

  • Diverse modellen huizen, voorzien van ruime kavels en terrassen
  • Oriëntatie op de waterrijke omgeving
  • Ruimte om te spelen voor kinderen
  • Architectuur volgens de Maassluise School: geïnspireerd op het verleden, gebouwd in het heden
Eiland is een initiatief van
Wilgenrijk BV