Groene Parkwal voor recreatie en wonen in rust

Het is geen geheim dat Wilgenrijk grenst aan een belangrijke rijksweg. Deze rijksweg, de A20, brengt u vanuit Wilgenrijk met de auto in zo’n 15 minuten in Rotterdam en 20 minuten in Den Haag. De nabijheid van deze snelle route mag niet ten koste gaan van de rust in het woongebied. Om hiervoor te zorgen, is gekozen voor een oplossing die naast stilte ook zorgt voor toevoeging van woonkwaliteit. Over de lengte van 1200 meter heeft zich de afgelopen periode een groene grondwal van maar liefst 12 meter hoog verrijst. Deze groene wal, loopt aan de zijde van de weg stijl omhoog, en aan de andere kant van het woongebied juist zeer geleidelijk omlaag het gebied in.

Naast deze gebruiksfunctie dient de wal ook als afscherming van het geluid van het verkeer op de rijksweg. En dat doet hij goed. Zo goed, dat wonen direct aan het park, eenzelfde geluidswaarde door omgevingsgeluid heeft als de bestaande huizen aan de Weverskade, 800 meter verderop.

Parkwal
Parkwal
Schermafbeelding 2023 10 04 om 15 13 02

Elk vlak een eigen thema

De Parkwal wordt opgedeeld in verschillende thema’s. Op deze manier kan iedereen zijn of haar favoriete plek vinden, waarbij drukte en rust in beide gevallen kunnen worden opgezocht. Speelruimte- en ontspanning voor jong en oud!

Fruitbomen

Beeldt u zich eens in; een prachtige wijngaard in Frankrijk met de laatste zonnestralen op uw gezicht. Dit gevoel brengen wij terug op de Parkwal. Naast ruimte voor sporten, spelen en ontspannen is er ook de ruimte geboden aan verschillende soorten fruitbomen die hier de komende jaren mogen bloeien. Kom na het spelen, sporten of ontspannen wat fruit plukken. Gaat u voor een appel, pruim of een peer?

Sporten

Sporten is belangrijk en gezond. Daarom is dit groots meegenomen in de plannen van de Parkwal. Verdeeld over de gehele Parkwal zijn kronkelende trimpaden aangelegd. Met zijn lengte van 1,2 kilometer is de Parkwal een perfect rondje om hard te lopen of te wandelen. Naast het wandelen of hardlopen is er ook ruimte voor een pittige workout. Er zijn namelijk verschillende natuurlijke sportelementen te vinden. Wat gaat u trainen?

Natuurspelen voor kinderen

De Parkwal is voor kinderen een echt walhalla. U vindt hier verschillende soorten natuurlijke speelelementen. Moet u uw kinderen eens voorstellen; glijdend van de glijbaan van de top van de Parkwal helemaal naar beneden, vervolgens weer klauterend omhoog via klauterpaden en wigwammen, waar ze tussendoor de ruimte hebben om hutten te bouwen. Of moedigt u ze aan tijdens een potje voetbal in de grote voetbalkooi? Om vervolgens hun mooiste voorstellingen bij te wonen in het openluchttheater!

Ontspannen

Naast alle actieve mogelijkheden, is er op de Parkwal ook ruimte om te ontspannen. Verdeeld over dit vlak staan er verschillende soorten bankjes. Lees hier een boek, kom op adem na het sporten, bekijk de zonsondergang, luister een podcast of geniet gewoon van het uitzicht. Het kan allemaal!

Thema's
Thema's
Maassluis WILG21026 212

Opening Parkwal


Momenteel is GKB, de aannemer, nog druk bezig met het realiseren van de gave plannen en inrichting van de Parkwal. Het is het wachten waard, want het gaat prachtig worden. Niets lijkt te gaan ontbreken op de Parkwal. Zodra de datum van de opening van de Parkwal bekend is, hoort u van ons. Tot dan werken de landschapsarchitecten van ECHO en GKB nog hard door om de laatste puntjes op de i te zetten.

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de opening? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief!


Opening parkwal
Heeft u vragen? Neem contact met ons op!