Een nieuw woongebied tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en natuurgebied Midden-Delfland.
Over Wilgenrijk

Wonen in Wilgenrijk

Wilgenrijk is schoonheid en kracht van Holland in zijn meest pure vorm. Het gebied is groen, waterrijk en landelijk. Met een rust die zeldzaam is in de bruisende Randstad. Lanen, straten en pleinen gaan aangenaam op in de boomrijke, groene omgeving. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Wie hier woont, kiest voor een kalme, ontspannen manier van leven in een geriefelijke omgeving. Iedere buurt kent zijn eigen, kleinschalige, intieme sfeer, met aandacht voor kwaliteit en stijl. Het voelt alsof het er al jaren is, door volwassen groen en zorgvuldige keuzes bij de inrichting van buitenruimte.

Wilgernijk

Kenmerken woongebied

  • Landelijk, groen en waterrijk
  • Knusse eilanden, statige lanen en meanderende lintwegen
  • Vrijstaande, twee-onder-een-kap-, korte rijhuizen en kleinschalige appartementengebouwen
  • Hoogwaardige en stijlvolle visie op architectuur en buitenruimte
  • Grotere kavels dan elders in de regio voor een vergelijkbare prijs
  • Zeer kindvriendelijk en veilig, natuurspelen in eigen gebied
  • Recreatieve parkwal ter afscherming omgevingsgeluid
  • Bijzondere voorzieningen voor hoog comfort en ontspanning
  • Duurzame en waardevaste ontwikkeling
Kaart
Kenmerken

Wilgenrijk TV

Nieuwsgierig geworden naar wat Wilgenrijk is en doet? Bekijk de video en fiets met een van de makelaars door het gebied om Wilgenrijk en het verhaal erachter zelf te ontdekken. Deze video is onderdeel van Wilgenrijk TV, een eigentijds en een beetje eigenwijs platform waar onze presentator, Boris Lange, gevolgd wordt tijdens zijn avonturen door Wilgenrijk en haar omgeving. Laat u tijdens de afleveringen meenemen door deze prachtige natuur- en waterrijke woonomgeving en leer Wilgenrijk, de ontwerpfilosofie, de buurten en de omgeving kennen en proef alvast een beetje van het woongeluk!

Wilgenrijk TV
Rotterdam & Den Haag
20 minuten rijden
Families In Wilgenrijk
161 families
Wonen in
20 hectare groen
Beoordeling Bewoners
8,5
Over wilgenrijk groene woonomgeving

Groene woonomgeving

Wilgenrijk meandert, voegt zich naar de natuur. Een harmonische eenheid met een duidelijke Hollandse signatuur. Het is een groene woonomgeving door: grote aandacht voor inrichting van buitenruimte op een natuurlijke en ecologisch verantwoorde manier; grotere kavels dan elders; een natuurlijke en groene hoofd-entree van het gebied; een groene zoom tussen de groene en recreatieve parkwal en de pittoreske Weverskade.

De Omgeving
Kaart Woongebied Maassluise School

In Wilgenrijk groeit woongeluk, met aandacht voor kwaliteit en stijl.

Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. Dit zijn kaders voor huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. Op deze manier ontstaat er een geliefd woongebied waar iedereen wil wonen.

Ontwerpfilosofie

Rust in de bruisende regio met volop voorzieningen

Wilgenrijk, gelegen in de bruisende en actieve regio tussen Rotterdam en Den Haag, biedt rust in combinatie met volop voorzieningen. Mooie wandelroutes langs watergangen, slingerende paden door de buurten en over de recreatieve Parkwal nodigen uit tot ontspanning, terwijl de pittoreske stedelijke kernen van Maasland, Maassluis en Delft slechts een steenworp afstand liggen.

Voor gezinnen van elke leeftijd is Wilgenrijk een heerlijke omgeving; scholen met aanvullende opvang, gastouderbureaus en peuterspeelzalen zijn net zo dichtbij als tal van sportfaciliteiten zoals sportscholen, sportverenigingen, een zwembad en fiets- en wandelpaden. Met bus en metro kunnen studenten gemakkelijk naar hun studentenstad reizen. Wilgenrijk biedt alles voor iedere bewoner!

Wilt u wonen
in Wilgenrijk?