Stichting Beheer Beeldkwaliteit Wilgenrijk
De stichting

Stichting Beheer Beeldkwaliteit

Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie de ‘Maassluise School’. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. Het zijn kaders voor huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit. Op deze manier ontstaat er een geliefd woongebied waar iedereen wil wonen.

Om de beeldkwaliteit ten behoeve van alle bewoners voor nu en in de toekomst te kunnen waarborgen, heeft Wilgenrijk een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Beheer Beeldkwaliteit Wilgenrijk opgericht. Het bestuur van deze stichting wordt gevormd door bewoners van Wilgenrijk.

De Stichting
Stichting Beheer Kwaliteit Missie

Wat doet de Stichting Beheer Beeldkwaliteit?


De Stichting Beheer Beeldkwaliteit Wilgenrijk is opgericht bij notariële akte en is onafhankelijk. De stichting borgt de kwaliteit van de ontwerpfilosofie de ‘Maassluise School‘ en de niet openbaar toegankelijke buitenruimte in het woongebied Wilgenrijk. Dit doet zij door onder meer handhaving van de contractuele kwalitatieve verplichtingen.

Wat doet de stichting?
Wlgenrijk Woonrede 2021 2

Aanvullende wensen na de bouw of oplevering van uw huis.


Heeft u na de bouw of oplevering van uw huis aanvullende wensen, zoals een dakkapel, overkapping/veranda, schuur en/of uitbouw? Deze bouwwerken dienen getoetst te worden bij het Kwaliteitsteam en in sommige gevallen bent u vergunningsplichting. Via omgevingsloket.nl of gemeente@maassluis.nl kunt u nagaan of u een vergunning nodig heeft voor uw bouwwerk.

Voor het aanvragen van een wijziging aan uw huis of kavel vraagt het Kwaliteitsteam u om de bijbehorende stukken aan te leveren zodat zij uw plannen kunnen toetsen. Op de pagina van het Kwaliteitsteam vindt u meer informatie over de werkwijze van het Kwaliteitsteam en het aanvraagformulier voor de wijziging aan uw huis of kavel.

Kwaliteitsteam
Stichting Beheer Kwaliteit Bijeenkomsten

Openbare bijeenkomsten


Elk jaar houdt de ‘Stichting beheer Beeldkwaliteit Wilgenrijk’ een openbare bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst doet zij verslag over het afgelopen jaar, kijkt zij vooruit naar toekomstige plannen en worden vragen van bewoners aangaande de Beeldkwaliteit in het woongebied beantwoord.

Wegens omstandigheden wordt de geplande openbare bijeenkomst van de Stichting Beheer Beeldkwaliteit op 28 november 2023 geannuleerd. Voor degenen die zich hadden aangemeld en vragen hadden willen stellen tijdens de bijeenkomst, moedigen wij aan om deze vragen per e-mail in te dienen via sbbkw@wilgenrijk.nl. In het nieuwe jaar zullen wij u informeren over een nieuwe manier waarop u kennis kunt maken met de Stichting Beheer Beeldkwaliteit..

Beeldkwaliteit
bijeenkomst
Documenten
Optiebeschrijving Type
Alle documenten zip-file
Verslag SBBKW 2022 pdf
Verslag SBBKW 2021 pdf
Verslag SBBKW 2020 pdf
Verslag SBBKW 2019 pdf
Verslag SBBKW 2018 pdf
Verslag SBBKW 2017 pdf
Documenten
Bekijk het stijlboek Maassluise School