In Wilgenrijk mag er niet harder dan 30 km per uur gereden worden. Dat is in sommige stukken eigenlijk al te hard, zoals op de buurten Eiland, Kompas of bij de Schaapskooi. Spelende kinderen die een balletje trappen, mensen met honden, wandelaars en fietsers die een ritje maken door het woongebied; allemaal mensen die beschermd moeten worden in het verkeer. Om die veiligheid te waarborgen hebben wij hulp ingeschakeld. Niet van de bekende Victor Veilig maar wel van zijn neefje; Robbie Rijrustig!

Robbie Rijrustig

De voor velen bekende Victor Veilig is een groen fluorescerende kunststoffen pop met een reflecterend streep en een rode vlag. Door zijn opvallende kleuren zorgt hij ervoor dat bestuurders eraan herinnerd worden dat er spelende kinderen in de buurt zijn. Hierdoor rijden bestuurders langzamer en zijn zij alerter op hun omgeving. Precies wat wij nodig hebben in het woongebied! Alleen heeft Victor Veilig één nadeel; hij is van kunststof. En omdat wij in Wilgenrijk graag met duurzame en verantwoorde producten werken, hebben wij aan Maatwerk Autisme gevraagd om onze eigen versie van Victor Veilig te maken; Robbie Rijrustig. Het is een houten oranje fluorescerende pop die een vlag vasthoudt met daarop het symbool van een spelend kind. Zo is in één oogopslag te zien dat het opletten geblazen is!

Houtshop van Maatwerk Autisme

Na vele uren zagen, schuren, verven en polijsten zijn de Robbie Rijrustig poppen klaar. Dat er veel liefde en tijd in gestoken is kun je wel zien, want ze zijn prachtig geworden! Het team van Maatwerk Autisme begeleidt elke dag een groep jongeren en volwassenen met autisme en hoogbegaafden die dreigen vast te lopen binnen het onderwijs en het dagelijks bestaan. Deze groep mensen, mediënten genoemd, krijgen een op maat gemaakte dagbesteding. Zij houden zich naast het verbouwen groenten, fruit en kruiden in de Moestuin, ook bezig met het maken van mooie en unieke houtwerken zoals Robbie Rijrustig. Meer informatie over Maatwerk autisme vindt u op hun website

Whats App Image 2020 10 16 at 12 17 12 1
64723835 77fc 45c9 85e5 39a673fa6186

Robbie Rijrustig in Wilgenrijk

De poppen worden op verschillende plekken geplaatst in het woongebied. U kunt ze terugvinden bij de buurt De Tweede Weverskade, Kompas en bij de Schaapskooi. Wij zijn heel enthousiast dat mede dankzij Maatwerk Autisme en Robbie Rijrustig, het woongebied van Wilgenrijk weer een stukje veiliger wordt! Wilt u meer weten over de verkeersveiligheid binnen Wilgenrijk of over Robbie Rijrustig? Neem dan contact op met de Woonwinkel via telefoonnummer 085-79 28 202 of mail naar woonwinkel@wilgenrijk.nl.

Nieuwsoverzicht