Rietkraag:
Groen & Waterrijk wonen

Rietkraag is een uniek eiland binnen Wilgenrijk. Een groene en waterrijke buurt met een ontspannen sfeer. De buurt wordt omsloten door water aan drie zijden en Verreweg als statige brede laan.

In deze fase komen 14 twee-onder-een-kaphuizen aan het water, 8 twee-onder-een-kaphuizen en 9 herenhuizen aan de laan Verreweg.

Rietkraag

Wonen in Rietkraag

De huizen zijn opvallend stijlvol ontworpen, geïnspireerd op een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise school. Elk huis is net even anders in uitstraling. Dit komt door de toepassing van verschillende architectonische elementen. De combinatie van rijk gedetailleerd metselwerk (banden, lateien en sierstenen), maar ook verschillende dakvormen, tuitgevels, erkers en gevel- en raamverdeling maken van Rietkraag een karakteristieke buurt die toch duidelijk een eenheid vormt.

Over Rietkraag
Plankaart 061119

Kenmerken

 • 14 twee-onder-een-kaphuizen aan het water
 • 8 twee-onder-een-kaphuizen
 • 9 herenhuizen aan de groene laan Verreweg
 • Natuur & geborgenheid
 • Bijzondere architectuur
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Rietkraag
Wilgenrijk
Plannen definitief
Start verkoop
Vervolg Bouw
Verwachte oplevering
20192020
Planning

Architectuur

De huizen op Rietkraag zijn gelegen aan hofjes, parken of aan de waterkant. Hierdoor beleeft u op Rietkraag de seizoenen, zoals ze zijn bedoeld. Fluitende vogels, ruisend riet aan de waterkant en prachtige bomen die massaal meekleuren met de herfst en winter om in de lente weer tot bloei te komen.

Wie van natuur, geborgenheid en bijzondere architectuur houdt, valt zonder twijfel voor Rietkraag.

Architectuur
Huizen in Rietkraag
Rietkraag Gevel84
Tussenhuis
182 - 189 m2
539.500 - 547.500
Rietkraag Gevel06
Twee-onder-een-kap huis
182 - 224 m2
564.500 - 669.500
Woningtypen
 • Wanneer is de start verkoop van Rietkraag?

  De start verkoop was op 10 december 2019. U kunt zich nog wel inschrijven voor de reservelijst van Rietkraag.

 • Uw droomhuis gevonden?

  Zelfs als uw droomhuis onder optie staat, is het mogelijk dat het huis weer beschikbaar wordt. Schrijf u dus in voor de reservelijst en dan neemt de makelaar contact met u op wanneer het huis van uw voorkeur beschikbaar is.

 • Wanneer hoor ik of ik een huis toegewezen heb gekregen?

  De toewijzing vindt in dezelfde week plaats van de inschrijving. Heeft u een huis toegewezen gekregen? Dan nodigen wij u uit voor een gesprek bij Hofzicht Makelaars te Hillegom. Dit gesprek bestaat uit: een toelichting van de makelaar (verkooptekeningen/ technische omschrijving/ meer- & minderwerk/ overeenkomsten e.d.), een rondleiding in de showroom en een financiële check welke gedaan wordt door één van de betrokken hypotheekadviseurs.
 Wij starten donderdag 19 december a.s. met de afspraken.

 • Ik heb de inschrijfdatum gemist, wat nu?

  U kunt zich na 16 december 10:00 altijd nog inschrijven voor de reservelijst. Het gebeurt wel eens dat een optie uiteindelijk komt te vervallen en u de eerstvolgende bent om met de makelaar in gesprek te gaan.

Veelgestelde Vragen
Wilt u graag wonen
in Rietkraag?