Rietkraag:
Groen & Waterrijk wonen


Rietkraag is een uniek eiland binnen Wilgenrijk. Een groene en waterrijke buurt met een ontspannen sfeer. De buurt wordt omsloten door water aan drie zijden en Verreweg als statige brede laan. De buurt bevat zowel koop- als huurhuizen in de sociale en vrije huursector. Alle koophuizen zijn ondertussen verkocht, gebouwd en/of opgeleverd.

De 18 huurhuizen in de vrije sector komen vanaf maart 2022 in verhuur. De huizen worden verhuurd via verhuurder PerfectRent. Meer informatie over deze huurhuizen komt in het begin van 2022 beschikbaar.

Binnen Rietkraag zijn er ook 14 sociale huurhuizen. De verhuur van deze huizen verloopt via wooncoöperatie Maasdelta.

Wilt u meer weten over huren in Wilgenrijk? Lees er hieronder meer over. Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden over de beschikbare huurhuizen? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.

Rietkraag

Wonen op Rietkraag

De huizen zijn opvallend stijlvol ontworpen, geïnspireerd op een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise school. Elk huis is net even anders in uitstraling. Dit komt door de toepassing van verschillende architectonische elementen. De combinatie van rijk gedetailleerd metselwerk (banden, lateien en sierstenen), maar ook verschillende dakvormen, tuitgevels, erkers en gevel- en raamverdeling maken van Rietkraag een karakteristieke buurt die toch duidelijk een eenheid vormt.

Over Rietkraag
Wilgenrijk Plankaart Buurt Rietkraag

Kenmerken

  • 14 twee-onder-één-kaphuizen aan het water
  • 8 twee-onder-één-kaphuizen
  • 9 herenhuizen aan de groene laan Verreweg
  • 18 eengezinshuizen (vrije sector)
  • 14 eengezinshuizen (sociale huur)
  • Natuur & geborgenheid
  • Bijzondere architectuur
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Plannen definitief
Start verkoop (december 2019)
Bouw gestart (juli 2020)
Oplevering eerste huizen (sep 2021)
Huurhuizen beschikbaar (feb 2022)
20192023
Planning

Architectuur

De huizen op Rietkraag zijn gelegen aan hofjes, parken of aan de waterkant. Hierdoor beleeft u op Rietkraag de seizoenen, zoals ze zijn bedoeld. Fluitende vogels, ruisend riet aan de waterkant en prachtige bomen die massaal meekleuren met de herfst en winter om in de lente weer tot bloei te komen.

Wie van natuur, geborgenheid en bijzondere architectuur houdt, valt zonder twijfel voor Rietkraag.

Architectuur
Partners
Partners
Veelgestelde vragen fase 1
Actueel aanbod
  • Wanneer is de start verkoop van Rietkraag?

    De start verkoop van de twee-onder-een-kaphuizen en de herenhuizen was op 10 december 2019. Inmiddels zijn alle huizen van Rietkraag verkocht.

Veelgestelde Vragen
Rietkraag
Wilgenrijk
Wilt u graag huren
in Rietkraag?