Rietkraag:
Groen & Waterrijk wonen


Rietkraag is een uniek eiland binnen Wilgenrijk. Een groene en waterrijke buurt met een ontspannen sfeer. De buurt wordt omsloten door water aan drie zijden en Verreweg als statige brede laan. De buurt bevat zowel koop- als huurhuizen in de sociale en vrije huursector. Alle koophuizen zijn ondertussen verkocht, gebouwd en/of opgeleverd.

De inschrijving voor de 18 huurhuizen in de vrije sector is vanaf heden gesloten. Bij vragen over de huurhuizen op Rietkraag kunt u contact opnemen met de verhuurder PerfectRent.

Binnen Rietkraag zijn er ook 14 sociale huurhuizen. De verhuur van deze huizen verloopt via woningcorporatie Maasdelta.

Was u er niet op tijd bij, maar wilt u wel een huis huren in Wilgenrijk? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief “huren”. Zodra er weer nieuwe huurhuizen beschikbaar komen, wordt u als eerste op de hoogte gebracht hierover.

Rietkraag

Wonen op Rietkraag

De huizen zijn opvallend stijlvol ontworpen, geïnspireerd op een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise school. Elk huis is net even anders in uitstraling. Dit komt door de toepassing van verschillende architectonische elementen. De combinatie van rijk gedetailleerd metselwerk (banden, lateien en sierstenen), maar ook verschillende dakvormen, tuitgevels, erkers en gevel- en raamverdeling maken van Rietkraag een karakteristieke buurt die toch duidelijk een eenheid vormt.

Over Rietkraag

Kenmerken

  • 14 twee-onder-één-kaphuizen aan het water
  • 8 twee-onder-één-kaphuizen
  • 9 herenhuizen aan de groene laan Verreweg
  • 18 eengezinshuizen (vrije sector)
  • 14 eengezinshuizen (sociale huur)
  • Natuur & geborgenheid
  • Bijzondere architectuur
Waar In Wilgenrijk
Kenmerken
Plannen definitief
Start verkoop (december 2019)
Bouw gestart (juli 2020)
Oplevering eerste huizen (sep 2021)
Huurhuizen beschikbaar (maart 2022)
2019 2023
Planning

Architectuur

De huizen op Rietkraag zijn gelegen aan hofjes, parken of aan de waterkant. Hierdoor beleeft u op Rietkraag de seizoenen, zoals ze zijn bedoeld. Fluitende vogels, ruisend riet aan de waterkant en prachtige bomen die massaal meekleuren met de herfst en winter om in de lente weer tot bloei te komen.

Wie van natuur, geborgenheid en bijzondere architectuur houdt, valt zonder twijfel voor Rietkraag.

Architectuur
Partners
Partners
Veelgestelde vragen fase 1
Actueel aanbod
  • Wanneer is de start verkoop van Rietkraag?

    De start verkoop van de twee-onder-een-kaphuizen en de herenhuizen was op 10 december 2019. Inmiddels zijn alle huizen van Rietkraag verkocht.

Veelgestelde Vragen
Rietkraag
Wilgenrijk
Wilt u graag huren
in Rietkraag?