Het geluid van timmeren, hameren, zagen en gelach van 120 kinderen vulde het woongebied van Wilgenrijk afgelopen week. 25 bouwcreaties werden in drie dagen door kinderen in groepjes ingenieus gebouwd. Wat deze bouwcreaties waren? Huizen van de toekomst! Elk groepje bedacht zelf hoe het huis eruit moest komen te zien en welk klimaat- en toekomstbestendige elementen ze wilden implementeren.

De meest creatieve ideeën werden bedacht: een woonboot die bij overstromingen blijft drijven, holle vloeren zodat het water onder het huis weggevoerd kon worden, zonnepanelen, groene daken en een CO2 pomp die de lucht filtert. Ook een afvalverwerkingssysteem was bedacht om je afval direct thuis te recyclen, er werd zelfs een UFO gebouwd!

Bouwdorp dag 2 26
Bouwdorp dag 3 11
Bouwdorp dag 2 6
Bouwdorp dag 3 17
Bouwdorp dag 3 50
Bouwdorp dag 3 88
Bouwdorp dag 3 73
Bouwdorp dag 2 13

De kinderen straalden een enorme energie uit en hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Zij waren volledig gefocused met 1 doel: de winnaar worden van Bouwdorp Wilgenrijk 2021! Op de 3de dag kregen de kinderen tijd om hun huis af te maken, te versieren en hun presentatie voor te bereiden. De spanning was van hun gezichten af te lezen. Om 12:30 uur kwamen drie juryleden, Latoya Heemstra van Wilgenrijk, Wethouder Sjef Evers en Arjan Nieuwland, langs om alle huizen van de toekomst te beoordelen.

De juryleden namen de tijd om bij elk huis te horen wat de kinderen hadden bedacht, om een tour te krijgen door het huis en om vragen te stellen. En wat deden de kinderen het goed! Ook al vonden sommigen het wel heel spannend om over het huis te vertellen, ze deden het toch.

Nadat de juryleden alle huizen hadden beoordeeld, kozen zij de winnaars uit. Drie groepjes werden de winnaars van de categorieën: "origineelste idee", "schoonheidsprijs" en "beste team". Twee kinderen werden uitgeroepen tot de winnaars ‘beste timmerman en timmervrouw’ en ontvingen tickets van Theater Koningshof in Maassluis voor de theatershow ‘Sterrin’s reptielenreis’ en de “mini disco”. Alle kinderen die deelnamen aan het bouwdorp kregen een oorkonde mee naar huis als aandenken.

Het was mooi om weer een evenement in Wilgenrijk voor kinderen te organiseren en hun blijdschap te zien. We hopen dat alle kinderen een fantastische tijd hebben gehad en hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug!

Bouwdorp Wilgenrijk

Wilgenrijk stimuleert kinderen graag om lekker buiten te spelen, zichzelf te ontwikkelen door educatieve bezigheden en veel samen te doen. Bouwdorp Wilgenrijk sluit daar mooi bij aan. Leuk nieuws: door het grote succes komt het evenement volgend jaar zomer opnieuw naar Wilgenrijk! Ouders kunnen de Facebookpagina van Bouwdorp Wilgenrijk 2022 alvast volgen, dan blijven zij automatisch op de hoogte.

Voor wie?

Bouwdorp Wilgenrijk is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Het bouwdorp heeft een symbolische entreeprijs van 1,- euro per bezoeker, per dag. Daarvoor krijgen de kinderen ook een drankje en een snoepje.

Nieuwsoverzicht