Foto onderschrift: Wethouders van Gemeente Maassluis,Adjunct-Directeur KomKids en directeur Wilgenrijk gebiedsontwikkeling ondertekenen samenwerkings-overeenkomst IKC Vindingrijk.

Op 12 juli 2023 ondertekenden de gemeente Maassluis, KomKids en Wilgenrijk tijdens een feestelijk moment de samenwerkingsovereenkomst voor IKC Vindingrijk (basisschool en kinderopvang). De ondertekening vond plaats op de toekomstige locatie van IKC Vindingrijk; in het woongebied van Wilgenrijk. Door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is de start gemaakt voor de ontwikkeling en bouw van een nieuwe school en opvang in Maassluis.

Eigengoed 00692
Nieuwsbericht
DW1207202305

Bij het ontwikkelen van een woongebied draait het altijd om de toekomst. En wat is er nu belangrijker dan nadenken over de toekomst van kinderen! Maar ook de vraag hoe wij als gebiedsontwikkelaars waarde kunnen toevoegen aan het belangrijke werk van leraren.

Die toegevoegde waarde denken wij te kunnen bieden met Eigengoed, een plek waar inspiratie, kansen, ervaring en passie samenkomen. Een plek die mensen bij elkaar brengt en uitdaagt. Een plek die vele generaties, zowel nu als in de toekomst, zullen herinneren als de basis van hun jeugd. Een plek die hen veerkrachtig en vindingrijk heeft gemaakt." Aldus Ferdi Buijsrogge, directeur gebiedsontwikkeling Wilgenrijk.

Proost 1

Wethouder Denise Mulder (o.a. onderwijs en duurzaamheid) geeft aan dat de bouw van de school belangrijk is om aan de vraag van het groeiende aantal leerlingen te voldoen. “De stad Maassluis groeit en daarmee ook het aantal basisschoolleerlingen. Daar spelen we goed op in met de bouw van deze nieuwe en duurzame school.”

Ook wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. woningbouw) is blij met de samenwerkingsovereenkomst. “Deze ondertekening is een belangrijke stap in de komst van ook maatschappelijke voorzieningen in Wilgenrijk. Met de komst van de school, kinderopvang en sportzaal in Wilgenrijk wordt deze wijk een steeds completer deel van de stad. Bijzonder is dat, mede dankzij de bijdrage van Wilgenrijk, deze gebouwen in de ‘Maassluise School’ zullen worden gebouwd, de afgesproken architectonische kwaliteit in Wilgenrijk.”

MWE 017 Vogelvlucht

Over IKC Vindingrijk

In de wijk Wilgenrijk in Maassluis komt een nieuw integraal kindcentrum voor opvang en onderwijs genaamd IKC Vindingrijk. Een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar samen kunnen ontdekken, beleven, spelen, groeien en leren. In augustus 2023 gaat IKC Vindingrijk van start in een tijdelijke locatie aan de Burgemeester Wesselinkstraat in Maassluis (voormalige Kardinaal Alfrinkschool). Over ongeveer twee jaar verhuist IKC Vindingrijk naar prachtig nieuwe gebouwen in de wijk Wilgenrijk. Aanmelden voor de kinderopvang of school is mogelijk via onderstaande button.

Fotocredits: Roel Dijkstra

Nieuwsoverzicht