Op 31 januari tekenden Annet Dries van het college van bestuur van SIKO en Vincent van der Meulen, architect/partner bij Kraaijvanger Architects de overeenkomst voor het ontwerpen van IKC Vindingrijk. Het ontwerpteam van Kraaijvanger kan nu aan de slag met het ontwerp van het nieuwe gebouw voor IKC Vindingrijk in Maassluis, gelegen in het woongebied Wilgenrijk.

Avontuurlijk spelen en leren

Uit de Europese aanbesteding met 38 inschrijvingen waren vijf architectenbureaus geselecteerd om een schetsontwerp te presenteren. “We hebben gekozen voor Kraaijvanger Architects omdat hun voorgestelde ontwerpvisie voor het gebouw goed aansluit bij onze plannen voor IKC Vindingrijk”, vertelt Annet Dries.

Kinderen kunnen bij IKC Vindingrijk volop spelen, ontdekken, uitvinden en avontuurlijk leren. Het nieuwe gebouw biedt daar straks ruime mogelijkheden voor. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de leerlingen en teams van IKC Vindingrijk en basisschool De Dijck in de zomer van 2026 verhuizen naar het prachtige nieuwe gebouw.

Ondertekening IKC Vindingrijk architect
Annet Dries van het college van bestuur van SIKO en Vincent van der Meulen, architect/partner bij Kraaijvanger Architects ondertekenen overeenkomst.

Ontwerpfilosofie

IKC Vindingrijk wordt gebouwd in Eigengoed in het woongebied Wilgenrijk in Maassluis. Als bouwheer voor IKC Vindingrijk werkt SIKO samen met het kwaliteitsteam van Wilgenrijk en met de gemeente Maassluis. Kraaijvanger Architects laat zich bij het ontwerp van IKC Vindingrijk ook inspireren door de ontwerpfilosofie van Wilgenrijk: de Maassluise School.

Nieuwsoverzicht