Welkom in Eigengoed,
het bruisende hart van Wilgenrijk

Een levendig erf waar elk hoekje een eigen karakter en functie heeft. Het is de perfecte plek om te verkennen, te genieten en te ontdekken. De historische charme van het erf vloeit naadloos over in moderne toevoegingen rondom de centrale binnenplaats. Deze openbare ruimte is het bruisende hart van Eigengoed en biedt een sociale ontmoetingsplaats voor zowel de bewoners van Wilgenrijk als daarbuiten. Hier vindt u in de toekomst een scala aan faciliteiten, waaronder een school, een kinderdagverblijf en diverse sociaal-commerciële mogelijkheden.

Voorzieningen


Wilgenrijk, de thuisbasis van zo'n 500 families (en groeiende), biedt een unieke gelegenheid om deel uit te maken van een levendige en hechte gemeenschap. Met Eigengoed creëren we een plek waar bewoners en omwonenden kunnen samenkomen en genieten. Of u nu op zoek bent naar hoogwaardig onderwijs, kinderopvang, sport, medische zorg of gewoon een gezellig kopje koffie.

Bent u ondernemer in de maatschappelijke branche? Denk aan sport, educatie, (mentale)gezondheid, medische sector enzovoort én ziet u mogelijkheden binnen Eigengoed? Neem dan contact met ons op.

De faciliteiten

Vindingrijk


Bij het realiseren van een woonwijk gaat het altijd over de toekomst, en wat spreekt dan meer aan, dan nadenken over de toekomst van kinderen. Voor de kinderen in Wilgenrijk maar ook van daarbuiten. Hoe voeg je waarde toe aan het bijzondere werk van leraren?

Die toegevoegde waarde denken wij te kunnen leveren in Eigengoed, een plek waar inspiratie, kansen, ervaring en passie samenkomen. Een plek die samenbrengt en uitdaagt. De plek die vele generaties zullen onthouden als de basis van hun jeugd. De plek die ze veerkrachtig en vindingrijk heeft gemaakt.

IKC Vindingrijk

Innovatie


Eigengoed eert zijn historische wortels als broedplaats voor vernieuwing en ontdekking met een sterke focus op innovatie. Dit thema wordt tot leven gebracht door middel van diverse elementen, objecten en plekken die uitdagen, stimuleren en verwonderen. Deze inspirerende details vindt u verspreid over heel Eigengoed.

Innovatie
Schets Binnenplaats

Binnenplaats


De lommerrijke, half verharde binnenplaats vormt het middelpunt van Eigengoed. Het is een multifunctionele ruimte die het hele jaar door kan worden gebruikt. Omringd door diverse groene ruimtes, elk met hun eigen unieke invulling, ontstaat er een harmonieus samenspel tussen binnen en buiten. Dankzij zorgvuldig geplaatste vensters en openingen in de gevels, integreren de gebouwen naadloos met de buitenruimte.

Binnenplaats

De ontwikkeling

De locatie Eigengoed is gelegen in Wilgenrijk en blijft eigendom van Wilgenrijk zelf. Het nieuwe erf krijgt daarmee een bijzonder karakter: een publiek toegankelijk, privaat terrein met een maatschappelijk programma. We hechten veel waarde aan de kwalitatieve ontwikkeling van deze plek. De ambitie voor de ontwikkeling van Eigengoed is groot en om de kwaliteit die we in Wilgenrijk gewend zijn te waarborgen, werken wij binnen Eigengoed samen met een paar vaste partners. ECHO urban Design, Converse Architects, Jury Architecture en als nieuwe partner Kraaijvanger Architects.

de ontwikkeling
Partners
Heeft u vragen?
Nieuws