Vanaf april 2016 start bouwconcern Dura Vermeer met de aanleg van de hoofdentree van Wilgenrijk, het nieuwe woongebied in Maassluis. De realisatie van deze kenmerkende hoofdentree van het groen-landelijke gebied omvat meerdere onderdelen, die worden uitgevoerd tot april 2017.

Een van de onderdelen betreft de aanleg van de nieuwe hoofdontsluiting van het gebied, genaamd Cornelis van der Lelylaan. Deze nieuwe weg sluit aan op de bestaande T-kruising Westlandseweg en Uiverlaan. Om deze aansluiting mogelijk te maken wordt allereerst het volledige kruispunt aangepast. Hieronder valt ook het aanpassen van de openbare verlichting, het asfalteren van de weg en het vervangen van de verkeersregelinstallatie. De werkzaamheden aan het kruispunt staan gepland om in maart 2016 te starten en zijn naar verwachting in juli 2016 gereed. De eerste werkzaamheden die gaan plaatsvinden bestaan uit het rooien van lage groene beplanting en het verplaatsen van bomen.

Unieke verkeersbrug met geïntegreerd gemaal

Vanaf de Westlandseweg en de Uiverlaan loopt de Cornelis van der Lelylaan richting Wilgenrijk. Daar wordt over de Weverskade een nieuwe brug gerealiseerd, die het autoverkeer verder de wijk in leidt. Deze nieuwe brug is ontworpen als een slanke witte boog die over het landschap heen springt. In het tussensteunpunt van de brug is een poldergemaal geïntegreerd, wat voor de waterbeheersing van het woongebied zorgt. Het tussensteunpunt is afgewerkt met een bijzondere houtafwerking, waarin ruimtes zijn gemaakt voor verschillende soorten vogels. De start van de werkzaamheden aan dit kunstwerk zijn half 2016 gepland.

Groene poort naar nieuwe woonomgeving

Een groene en waterrijke beleving van het woongebied is een belangrijk uitgangspunt voor Wilgenrijk. Dura Vermeer geeft invulling aan deze ambitie door al in een vroeg stadium bomen en lage groene beplanting aan te planten. Hierdoor is de vorm en uitstraling van de hoofdentree van Wilgenrijk snel zichtbaar.

Tijdens een informatie avond en middels een bewonersbrief worden de direct omwonenden op de hoogte gesteld van de werkzaamheden. Overige geïnteresseerden zullen op de hoogte gehouden worden via een aparte website over werkzaamheden in Wilgenrijk en een Facebookpagina van Dura Vermeer. De volledige hoofdentree inclusief brug wordt naar verwachting in april 2017 opengesteld.

Nieuwsoverzicht