Aan een laan met prachtige huizen zijn nog een aantal huizen te koop. Het zijn ruime huizen, met een tuin op het zuidwesten, minimaal drie slaapkamers en een vrij in te delen zolder. Het huis staat in een prachtige buurt. U weet al dat u daar wilt wonen, maar u twijfelt nog over één ding... Een hoekhuis of een tussenhuis? Wilgenrijk heeft voor u vijf voordelen van een hoekhuis op een rij gezet.

 1. Een grotere tuin;
  Vaak is de kavel van een hoekhuis net wat groter of bevindt zich een extra strook tuin aan de zijkant van een hoekhuis. Met de extra strook tuin, kunt u nog langer genieten van de zon langs uw huis.
 2. Meer privacy;
  Een goede buur is beter dan een verre vriend, maar eerlijk is eerlijk, u heeft er niet altijd zin in. Bij een hoekhuis heeft u maar aan een kant buren. Dus: minder geluid van de buren en een groter gevoel van vrijheid.
 3. Meer lichtinval dan bij een tussenhuis;
  Langs de extra zijde van een hoekhuis zijn vaak ramen geplaatst. Zo komt daglicht niet alleen aan de voor- of achterkant van uw huis binnen, maar ook aan de zijkant. Meer licht zorgt voor meer warmte, gezelligheid en optisch meer ruimte in uw huis.
 4. Géén hoger energie verbruik;
  Een nieuwbouw hoekhuis moet tegenwoordig voldoen aan vele energiebesparende voorzieningen, die rekening houden met het milieu. Uw huis is daardoor beter geïsoleerd waardoor de stookkosten van een nieuwbouw hoekhuis niet hoger zijn dan die van een tussenhuis.
 5. Meer optiemogelijkheden;
  Een hoekhuis staat vaker op een groter kavel dan een tussenhuis. Hierdoor zijn er meer optiemogelijkheden. Denk aan uitbouw aan achter of zijkant en ruimere dakkapellen. Zo voegt u makkelijker nog meer ruimte en waarde toe aan uw huis.

Naast deze vijf voordelen zijn er nog veel meer te noemen. Wist u bijvoorbeeld dat een hoekhuis naar verhouding niet duurder is dan een tussenhuis? U krijgt namelijk meer ruimte voor uw geld. En vooruit, nog twee bonus voordelen van een hoekhuis, die vooral heel praktisch zijn:

 • Een hoekhuis is een heel herkenbaar huis!
  Wonen ze nou op nummer 15? Of toch 16? Bezoek en kleine kinderen weten het vaak niet goed te onthouden. Maar als u in het hoekhuis woont, weet iedereen: ohja, dat huis op de hoek!
 • Het is korter omlopen.
  Uw fiets van de voortuin naar de achtertuin verplaatsen is zo gedaan. Heeft u daar ooit over nagedacht?

Natuurlijk kan het voor ieder hoekhuis anders zijn, soms moet u juist verder omlopen, of ligt de tuin aan een recreatief gebied wat juist veel inkijk geeft in uw tuin. Wat wel zo is, is dat de bovengenoemde voordelen allemaal gelden voor de hoekhuizen langs de laan Verreweg in Wilgenrijk. Bent u overtuigd van de voordelen?

Nieuwsoverzicht