Elke derde zaterdag van september staat Nederland in het teken van de Nationale Burendag. En dag waarop buren elkaar kunnen ontmoeten en leuke dingen met elkaar kunnen ondernemen. Een initiatief wat Wilgenrijk een warm hart toedraagt: u kent het gezegde ‘een goede buur is beter dan een verre vriend’..

Traditiegetrouw organiseert Wilgenrijk op deze Nationale Burendag een borrel voor de (toekomstige) buren uit de buurten Wevershof, de bestaande Weverskade, Blikveld, Eiland, Kompas en Buitengoed. De buren waren dit jaar, ondanks het regenachtige weer, in grote getale aanwezig om elkaar te ontmoeten, te leren kennen en samen een gezellige sportmiddag te hebben.

Nationale Sportweek

De Wilgenrijk Burendag viel dit jaar precies in de Nationale Sportweek. Een week waarin iedereen kennis kan maken met sporten en diverse takken van sport kunnen laten zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Wilgenrijk heeft sporten, recreëren en gezondheid hoog in het vaandel staan en stimuleert haar inwoners om te bewegen. Zo ook tijdens de Wilgenrijk Burendag.

De buurten speelden een volleybaltoernooi tegen elkaar, waarbij de bal regelmatig in de sloot belandde. Gelukkig hadden we een buurman die zo vriendelijk was de bal en een nat pak te halen! De kinderen speelden samen met de volwassen een voetbaltoernooi en de teams waren flink aan elkaar gewaagd! De fanatiekelingen in het veld en langs de zijlijn maakten het een sportieve, gezellige en ongedwongen middag. Onder luid applaus ging de prijs voor ‘beste buurvrouw 2018’ naar de buurvrouw op Blikveld voor haar sportieve inzet tijdens het volleybaltoernooi en de prijs voor ‘ beste buurman 2018’ naar de buurman van Eiland voor het halen van het natte pak!

Sporten En Borrelen Tijdens De Wilgenrijk Burendag02
Sporten En Borrelen Tijdens De Wilgenrijk Burendag03
Sporten En Borrelen Tijdens De Wilgenrijk Burendag05
Sporten En Borrelen Tijdens De Wilgenrijk Burendag06
Sporten En Borrelen Tijdens De Wilgenrijk Burendag07
Sporten En Borrelen Tijdens De Wilgenrijk Burendago4
Klokspijs

Na het sportieve gedeelte van de Burendag, kon iedereen aansluiten bij de borrel. Smaak&Meer verzorgde heerlijke hapjes en drankjes vanuit de foodtruck en de geur van de versgebakken steenoven pizza’s rook heerlijk! Het ging er bij iedereen in als klokspijs!

Burendag comité

Dit jaar is voor het eerst het Burendag comité, met buren uit diverse buurten in Wilgenrijk, aangesloten bij de voorbereidingen. Om samen als buren een sportief en gezellig programma te bedenken. Wilt u zichzelf aansluiten bij het Burendag comité voor volgend jaar? Dan bent u van harte uitgenodigd en kunt u zich hier alvast aanmelden.

Nieuwsoverzicht