Vandaag start de verkoop van Wevershof, de eerste buurt van Wilgenrijk. Wevershof bevindt zich, met een eigen toegang direct vanaf de pittoreske Weverskade, op een van de meest markante plekken van Wilgenrijk. Samen met de intimiteit van slechts zeven huizen rond een besloten boerenerf maakt het Wevershof uniek: ook in Wilgenrijk ontstaat dit maar één keer.

Stijlvol ontspannen wonen aan een intiem boerenerf

Wevershof is onder architectuur ontworpen, met zeer veel aandacht voor kwaliteit en detail. De materialen zijn oer-Hollands, net als op een oud boerenerf: baksteen, hout, grind en riet. De kleuren zijn rustig en natuurlijk. Door de authentieke bestrating met gebakken klinkers en grind, de lage intieme straatverlichting, de gevarieerde oriëntatie van de huizen op het erf, oogt Wevershof intiem en sfeervol.

De huizen

Aan het erf bevinden zich zeven huizen. Een vrijstaand huis, twee hoekhuizen, twee middenhuizen en een twee-onder-een-kaphuis. De huizen zijn laag aangekapt; het dak begint al bij de eerste verdieping of net daarboven. De voorgevels zijn smaakvol gedetailleerd en hebben fraai vormgegeven voordeuren. De grote tuinen hebben een aantrekkelijk uitzicht op groene gordels van bomen of op andere karakteristieke erfbebouwing. Dikke hagen rond de huizen geven het geheel een landelijk karakter en privacy. De keukens en terrassen zijn gericht op het besloten erf. Houten schuurtjes met een puntdak, veranda’s en dakkapellen brengen variatie in het woonbeeld dat niet strak geregisseerd is, maar zo gegroeid lijkt te zijn.

Nieuwsgierig?

Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij Wilgenrijk aan de Weverskade 110 voor een kop koffie of thee, een goed gesprek of een wandeling door het gebied. Ook op www.wilgenrijk.nl/wevershof is uitgebreide informatie te vinden over Wevershof, de huizen en de omgeving.

Nieuwsoverzicht