Wilgenrijk is een groen, waterrijk en landelijk gebied. Autoluwe lanen, straten en pleinen gaan aangenaam op in de boomrijke groene omgeving. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Wie hier woont, kiest voor een kalme, ontspannen manier van leven in een gerieflijke woonomgeving.

30 km zone

Om een vriendelijke en serene sfeer te creëren en te behouden, zijn zorgvuldige keuzes gemaakt bij de inrichting van de buitenruimte. Zo bestaat Wilgenrijk breed uit een 30 km zone. Hierdoor wordt de veiligheid van de bewoners en bezoekers gewaarborgd. Wandelaars, fietsers, spelende kinderen en dieren krijgen in Wilgenrijk de ruimte om zich vrij en zorgeloos te bewegen. Wilgenrijk is een community waar bewoners graag rekening houden met elkaar.

Een community waar veiligheid gewaarborgd wordt

Het gevoel van veiligheid en intimiteit is bijvoorbeeld in de buurt Eiland goed voelbaar. Een centrale binnentuin verbindt de omliggende huizen. De binnentuin is om in te spelen en elkaar te ontmoeten. Het eiland Kompas vormt een rustige overgangszone tussen landelijke boerenlintwegen en een waterrijk eilandengebied. Deze buurt heeft een open karakter, waar kinderen van erf naar erf kunnen lopen. Ook kunnen kinderen gemakkelijk naar de Schaapskooi en de bijbehorende speeltuin; het kloppend hart van Wilgenrijk. Dit is het thuis van de Wilgenrijk schaapskudde waar bewoners en bezoekers samen kunnen komen, in harmonie met de natuur.

Dit zijn maar een paar voorbeelden hoe het buiten leven zich afspeelt in dit prachtige woongebied en waarom het zo belangrijk is om de verkeersregels in acht te nemen. Uiteindelijk willen we allemaal in een veilige buurt wonen, waar we onze kinderen zonder zorgen buiten laten spelen en waar men rustig door het gebied kan wandelen of fietsen. Draagt u ook een steentje bij aan het woongeluk van Wilgenrijk?

Meer weten over verkeersveiligheid?

Wilt u meer weten over de verkeersveiligheid binnen Wilgenrijk? Neem dan contact op met de Woonwinkel via telefoonnummer 085-79 28 202 of mail naar woonwinkel@wilgenrijk.nl.

Nieuwsoverzicht