Wist u dat in Nederland 90.000 kinderen slachtoffer zijn van huiselijk geweld of opgroeien in een onveilige omgeving? Schrik niet, dat zijn gemiddeld 2 kinderen per klas! Bij Wilgenrijk vinden wij woongeluk heel belangrijk. Dit wensen wij alle inwoners van Wilgenrijk en heel Nederland met een warm hart toe. Wij willen vooral dat kinderen in een fijne en veilige omgeving kunnen opgroeien. Dit betekent niet alleen een dak boven het hoofd of voldoende kleding, maar ook een omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en zich veilig voelen. Een thuis met liefdevolle mensen waar zij zonder zorgen op kunnen groeien. Dit draagt bij aan het woongeluk!

Stressvolle situatie voor kinderen

Door de gevolgen van de coronacrisis, zitten nog veel meer kinderen dan gebruikelijk in een onveilige en stressvolle thuissituatie. Met alle gevolgen van dien. Ze zijn getuigen, of zelfs slachtoffer, van huiselijk geweld en mishandeling. De maatregelen die genomen zijn door de uitbraak van de coronacrisis raken hen extra hard. Daarnaast wordt er weinig geregeld voor kinderen die opgevangen worden in de vrouwen- en daklozenopvang. Hulp is primair gericht op de volwassenen die psychische problemen hebben of verslaaft of gevlucht zijn. Plekken waar een kind zich terug kan trekken, ruimte om te spelen, of zelfs toegang tot internet, is vaak niet aanwezig. Stichting Kinderpostzegels werkt hard om hier iets aan te doen.

Wilgenrijk steunt Stichting Kinderpostzegels, doet u dat ook?

Omdat we bij Wilgenrijk geloven dat we allemaal verantwoordelijk zijn in het creëren van een mooie samenleving waar we respectvol met elkaar omgaan, hebben we dit jaar Stichting Kinderpostzegels gesteund. De stichting maakt zich hard voor alle kinderen die in een onveilige situatie leven. Voor deze kinderen is afleiding en vermaak hard nodig. Professionals die contact met deze kinderen en gezinnen hebben, bestellen samen met de kinderen materialen om in deze crisissituatie toch aan leren en ontspanning toe te komen. Ook worden er coronaproof uitjes en activiteitendagen georganiseerd.

Van 23 september tot en met 30 september hebben zich ruim 120.000 basisschoolkinderen zich ingezet voor ruim 90.000 kinderen die geen veilige (thuis)situatie hebben. Heeft u geen kinderen aan de deur gehad? U kunt alsnog bijdragen: koop de kinderpostzegels via de webshop of doe een donatie.

Hoe zou het zijn, een wereld waar alle kinderen een veilig thuis hebben!

Vragen?

Heeft u vragen over het goede doel Stichting Kinderpostzegels? Bekijk de website van Stichting Kinderpostzegels.

Nieuwsoverzicht