In bouwbedrijf Plegt-Vos, een gerenommeerd familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft Wilgenrijk een ervaren en betrouwbare partij gevonden voor de bouw van Zomerbries. Plegt-Vos bouwt gemiddeld 600 nieuwe huizen per jaar en heeft ruime ervaring in het bouwen van conceptuele huizen. Bouwer Plegt-Vos vertelt u graag meer over de bouw van de huizen op Zomerbries

Zomerbries een bijzonder project

De ontwikkeling van het woongebied Wilgenrijk is anders dan andere projecten. Waterrijk, groen en divers. Een ruim huis wat voorzien is van een prachtige tuin en een compleet aangeklede buurt is toch wel bijzonder te noemen! De aankleding van groen in Wilgenrijk is echt een hoger niveau dan dat je elders ziet. Waar je in de meeste nieuwbouwwijken jonge plantjes en bomen ziet staan, wordt het in Wilgenrijk anders aangepakt. Je hoeft niet nog eens 5 jaar te wachten voordat je eindelijk uit de zandvlakte bent. Bij Wilgenrijk is echt over het groen in het openbaar gebied nagedacht; de erfafscheiding, volwassen bomen. Mooie buurten die op elkaar afgestemd zijn.
Marien Smits, Projectmanager conceptuele woningbouw bij bouwbedrijf Plegt-Vos; “Het bijzondere aan Wilgenrijk en Zomerbries vind ik de achterliggende gedachte: Er wordt echt nagedacht over een prachtige leefomgeving voor nieuwe bewoners. Een nieuwe plek creëren waar je zelf ook zo zou willen wonen en ook met die gedachte de keuzes maken in ontwerp en realisatie. Dat vind ik bewonderingswaardig!”

Conceptuele huizenbouw

De bouw van Zomerbries gaat dit jaar nog van start en de huizen worden volgens de conceptuele methode gebouwd. Dat wil zeggen dat de betonnen wanden en vloeren maar ook de daken en kozijnen vooraf in de fabriek worden geprefabriceerd. Er zijn veel voordelen aan conceptuele huizenbouw ten opzichte van traditionele bouw; een aanzienlijk kortere bouwtijd doordat alles prefab uit de fabriek komt, minder afhankelijk van weersomstandigheden en het gebruik van materialen zoals beton in plaats van kalkzandsteen blokken. Ook wordt in de fabriek de kwaliteit en afwerking van de materialen gecontroleerd en gewaarborgd. De daken bij Zomerbries bestaan uit scharnierkappen. Dit zijn prefab daken die in zijn geheel op het huis worden geplaatst. Hierdoor is het huis al snel wind en waterdicht en kan het werk aan de binnenkant beginnen.

Hoe gaat de bouwperiode eruitzien?

De komende maanden staan in het teken van de voorbereiding en productie; het tekenwerk wordt voorbereid en de elementen die straks nodig zijn in de fabriek worden geproduceerd. Doordat de verkooptekeningen uit een 3D model worden gegenereerd, zijn dit al grotendeels de onderdelen die straks moeten worden gebouwd. De voorbereidingen waren dus al gestart, voordat de verkoop was begonnen! Marien: “Naar verwachting wordt er eind oktober gestart met de bouw. Door de conceptuele bouw gaat de bouwperiode vrij snel: als alles mee zit kunnen we de huizen volgend jaar voor de zomer opleveren, misschien zelfs wel wat eerder. We houden i.v.m. het weer en externe omstandigheden echter altijd een slag om de arm zodat het eigenlijk altijd mee kan vallen voor de nieuwe bewoners. Het verdient in ieder geval de moeite om elke week of regelmatig even langs de bouw te rijden om de voortgang te bekijken!

3897 FFFF 01

Hoe wordt de koper begeleid in het gehele proces?

Chiel Oude Essink Nijhuis: “Kopers hebben het eerste contact met de makelaar en de Woonwinkel. Na aankoop van het huis wordt het hele traject begeleid door de kopersbegeleider van Plegt-Vos. Denk hierbij aan vragen over koperskeuzeopties, bouwplanningen etc. Via een eigen online portal wordt iedereen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en verschijnen er regelmatig foto’s over de voortgang. Op deze online omgeving staan ook alle belangrijke documenten van het huis en kunnen de kopers altijd terecht voor vragen. Daarnaast is de Woonwinkel ook altijd open om binnen te lopen voor persoonlijk contact. Een vast aanspreekpunt van begin tot eind en alle informatie op een plek is iets wat bouwer Plegt-Vos belangrijk vindt voor de kopers. “Het kopen van een huis doe je niet elke dag en onze kopersbegeleiders beseffen dat heel goed. We weten welke vragen vaak naar voren komen en voor de start van de bouw organiseren wij dan ook altijd nog een kopers-informatieavond om één en ander persoonlijk toe te lichten.”

Contact Woonwinkel Wilgenrijk

Wilgenrijk wenst alle kopers en bouwer Plegt-vos een hele voorspoedige bouwperiode toe! Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact op met de Woonwinkel Wilgenrijk. U kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 85 792 82 02 of via woonwinkel@wilgenrijk.nl

Nieuwsoverzicht