"Van een weiland een woongebied maken met veel woonplezier. Oftewel, iets moois maken wat bijna nooit meer verdwijnt. Dat is het mooiste aan Wilgenrijk."

- Ferdi Buijsrogge

Al in 11 eerdere buurten heeft Ferdi dit bewezen. Woongeluk dat veel verder gaat dan huizen bouwen. Om het beste te ontwikkelen voor Uitzicht zijn de mooiste en beste elementen uit de buurten Wevershof, Blikveld, Eiland, Kompas, Buitengoed en Zomerbries meegenomen. Deze elementen, geprojecteerd op de meest markante plek van Wilgenrijk, maakt iets speciaals, namelijk Uitzicht.

Een eiland, kenmerkend aan haar beschermende omgeving met één centrale toegangsweg namelijk, via een brug. Hoewel de straat openbaar is, kom je er alleen als je er ook daadwerkelijk moet zijn. Dit privé gevoel wordt versterkt door de stedenbouw en architectuur. Vanwege één centrale toegangsweg en het feit dat Uitzicht over het algemeen alleen wordt bezocht door bestemmingsverkeer, vormt het hele eiland de ideale speelplek voor kinderen.

Er zijn rijen met drie huizen, twee-onder-één-kaphuizen en vrijstaande huizen. Die combinatie van de drie soorten huizen met haar drie doelgroepen, maakt dat het plan een dynamiek krijgt op zichzelf.

Een bijzonder eiland, op een hele prominente plek, aan het begin van Wilgenrijk. En dat maakt het éxtra bijzonder: een plek waar andere ontwikkelaars misschien als eerste zouden beginnen. Is er met Uitzicht gewacht om de juiste lading en beeld mee te geven zodra de rest van het gebied verder af is. Zo krijgt Uitzicht het juiste podium!

Nieuwsoverzicht